От х:

Днес в x:

Арестуваната за убийството на Алекс Атанаска доскоро била ябълковска снаха

Бившият кмет Делчев е смаян от новината, че доскоршната ябълкоовска снаха Атанаска е убийца

„Не съм очаквала, че Атанаска ще посегне на невинно дете!”, с притворени от мъка и притеснение очи едва проронва леля Данка от димитровградското село Ябълково.

Само допреди три години арестуваната за убийството на 8-годишната Александра от Поморие Атанаска Георгиева е живяла в къщата й като снаха.

"Оттогава не сме я виждали вече. Тръгна си изведнъж, без обяснение", добавя и бившият свекър на сочената като убийца жена Въльо Георгиев.

43-годишната Атанаска и синът им Стефан били женени 15 години. Запознали се в родния на жената Златоград. От брака си имат и две момчета  на по 18 и  16 години.

Две години след като ги напуснала ненадейно, майка им е осъдена при развода с баща им да плаща издържки за тях. Липсата на майка си по-тежко преживяло по-малкото момче, разказва баба му.

За момчетата през последните три години се грижи баща им Стефан, който работи в помпената станция край Ябълково. Хората го описват като добър и кротък човек. Майка му и баща му разказват, че докато били заедно с Атанаска, не са имали сериозни проблеми. След развода обаче тя не е изпратила и стотинка за децата си, казват възрастните хора.

Преди да избяга, тя работела в шивашка фирма в Димитровград, после поискала да изкара курсовете за стрелочник. Където и да се хванела на работа обаче, не изкарвала дълго, свидетелстват хората. Преди да отиде при майка си Светла и сестра си Северина в Поморие, бившите й свекър и свекърва чували, че работи като ръководител движение в пловдивско. Говори се, че там нещо сгафила и затова я изгонили, така се принудила да търси помощта на роднините си, които отдавна  живеели край морето.

"Откак се раазбра, че е тя и показаха снимката й в новините, децата не са хапнали и залък. Не обсъждат случилото се, но се вижда, че са много притеснени, обяснява баба им Данка.

Нито роднините на Атанаска, нито хората в селото признават тя да е имала психични проблеми, но сякаш със сетни сили преглъщат тези свои съмнения.

"Иначе кой нормален човек, коя майка би посегнала на дете!", отсича бившият кмет на Ябълково Слави Делчев.

По последна информация Атанаска е направила пълни самопризнания в Областната дирекция на полицията в Бургас. Тя беше задържана късно снощи като заподозряна за убийството на  8-годишната Александра Тодорова.

Момиченцето изчезна ден по-рано на път от училище към дома си.

Административният ръководител на Окръжна прокуратура-Бургас Калина Чапкънова по-рано през деня съобщи, че на задържаната е повдигнато обвинение за умишлено убийство.

 (М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини