От х:

Днес в x:

Хасковлия захрани държавата с 16 хиляди лева

Пресаташето Божана Илиева съобщи добрите новини за държавната хазна

16 000 лева данък върху доходите, плати хасковски едноличен дърговец за 2009-та година, похвалиха се от Офис Хасково на Национална агенция приходи. 5-те най платежоспособни лица в областта са внесли общо 67 923 лева в държавната хазна. При 10% плосък данък, това означава че 5-мата са отчели доходи за 2009-та година от 670 923 лв.

30 април е крайният срок за деклариране на доходите от всички, които през предходната година са получили пари от източници, различни от заплата по трудов договор. Такива са хонорарите, доходите от авторски възнаграждения, упражняване на свободни професии, отдаване на имущество под наем, земеделие, тютюнопроизводство, занаятчийство, както и доходи от дейност като едноличен търговец.

За пръв път тази година в декларациите се посочват и заемите, предоставени или получени от физически лица като приятели и роднини. Заеми се декларират в два случая. В първия ако получените или дадени през 2009 година заеми надвишават 10 000 лева и към края на миналата година има непогасени остатъци по тях, то в декларацията се посочва сумата на непогасения остатък. Вторият случай, в който следва да се декларират заеми е ако те са получени или дадени през предходните 5 години и по тях има непогасени остатъци повече от 40 000 лева.

Над 2 100 декларации за доходи са постъпили до днес в тукашния Офис на НАП.

Също в срок 30 април следва да се довнесе и дължимия данък.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини