От х:

Днес в x:

Автоинструктор: Неправомерно ме глобиха за паркиране пред аптека в Хасково

    Дългогодишният автоинструктор от Хасково Валентин Пашов е глобен за неправилно паркиране пред аптека в областния град.

    Около 11 часа днес той спрял лекия си автомобил „Фолксваген“ пред аптеката до кръстовището на булевард „България“ и „Цар Освободител“ в областния град. Слязъл да си вземе лекарства за кръвното и когато се върнал след минути, видял служителите на общинската служба „Контрол, обществен ред и законност“ (КОРЗ) да му залепят хартиена бележка на стъклото. Санкцията е фиш на стойност 20 лева.

    Хасковлията има над 46 години стаж като автоинструктор и е председател на областната структура на Националния автоинструктурски съюз в Хасково. Категоричен е, че глобата е наложена неоснователно и посочи три детайла. Във фиша е посочено, че нарушението е извършено на булевард „България“, а Пашов подчерта, че това е улица „Цар Освободител“. Служителите на КОРЗ му казали, че е нарушил пътния знак на булевард „България“, забраняващ спиране, престой и паркиране, който е чак край моста до близкото заведение. Автоинструкторът обаче апострофира, че действието на въпросния знак е до кръстовището, а той е бил паркирал след него. Освен това подчерта, че колата му е била на поне 10 метра след кръстовището. В тази връзка той смята да обжалва санкцията, защото е категоричен, че тя е неоснователна.

    Хасковлията заяви още, че шофьорите трябва да спазват Закона за движение по пътищата, а служителите от контролиращите служби да го познават добре и да налагат санкции според правилата.

    Haskovo.net изпрати запитване по случая към общинската администрация, откъдето отговориха: „Санкционираният гражданин е в правото си да обжалва наложената му глоба. Община Хасково изразява мнение, че по отношение на спазване на Закона за движение по пътищата, именно автоинструкторите са хората, които би трябвало да дават пример на шофьорите за спазване на правилата за движение в Хасково.“

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (10)

    • 1
      Ре
      резилите им
      113 -9
      14:04, 7 май 2024
      Голямо излагане.Пашата си е прав.
    • 2
      Лу
      Лудият Макс
      146 -7
      14:09, 7 май 2024
      В случая е прав Пашата ! Знака важи до следващото кръстовище, ако няма указателна табела под знака.
      Остава и да разберем и как става обжалването на санкцията, защото тези от КОРЗ са полуграмотни и назначени със връзки и на приятелски начала,, а и други нищо не подозиращи водачи ще бъдат санкционирани.
      • Бъ
        бъзз
        20 -34
        14:58, 7 май 2024
        Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
      • Шо
        Шофьор
        12 -3
        22:19, 7 май 2024
        Никъде в закона,освен налагащият акт не се споменава къде да обжалваш! Всяка Община и органи си имат местен орган! Грешиш в Хаскьой и обжалваш в Софето? Я се интересувай,това да не е на Кьор Асан фурната?
      • Об
        Обжалването става
        7 -5
        15:20, 8 май 2024
        само пред съответния замкмет, после пред кмета за да разбере той, че този КОРЗ е проблем на Общината и накрая избираш дали да платиш или не ...
    • 3
      Ня
      Някой
      124 -8
      14:21, 7 май 2024
      КОРЗ е една напълно излишна паразитна служба създена по- време на бившия кмет Георги Иванов! Сега и той " реве" от тях, защо още никой не ги е осъдил? Само неграмотници са там....
    • 4
      Ян
      янко димитров
      133 -1
      14:36, 7 май 2024
      тези от КОРЗ да се поразходят по улиците където колите печат на движението, като покрай пазара, пощата, автогарата,спирката до магазин чочко, по бул. раковски. пещите няма смисъл да споменавам.
    • 5
      Бр
      Браво на общината
      18 -81
      15:45, 7 май 2024
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • 6
      Ст
      Сталин
      42 -8
      19:12, 7 май 2024
      Излишни са
    • 7
      Фи
      филип пешев
      42 -3
      20:48, 7 май 2024
      Момчетии, въобще не познават ЗДП...
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини