От х:

Днес в x:

Задържаха на „Капитан Андреево“ българка, издирвана от немските власти за отвличане на децата си

37-годишна българка е с наложена от Окръжен съд – Хасково мярка „парична гаранция“. Жената е задържана на ГКПП „Капитан Андреево“ на излизане от България към Турция. Тя е била обявена за международно издирване от немските власти въз основа на Европейска заповед за арест. Заповедта е издадена от Районен съд в град Вупертал за отвличане, за което е предвидено наказание „лишаване от свобода“ до 5 години.

Наложената днес от съда мярка е с мотивация от настоящия съдебен състав, че липсва двойна наказуемост предвид изложената фактическа обстановка на извършеното деяние. Според съда цялостното поведение на майката е насочено към съхраняване и обезпечаване на здравето, живота и социалната сфера на трите й деца. Същите са записани на училище в България, като затова тя е уведомила служба „Закрила на детето“.

Предвид изложените съображения според съда, за обезпечаване протичането на същинската екстрадиция и целите на закона, най-адекватната мярка за неотклонение се явява мярката „гаранция в пари“ в размер на 3000 лева, както и забрана за напускане пределите на страната.

Определението подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд-Пловдив в 3-дневен срок.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини