От х:

Днес в x:

Валентин Пашов, автоинструктор от Хасково: Държавата няма пари за тоалетна хартия, как ще даде 10 милиона за модерен полигон?

Идеята да се върнат полигоните, които бяха задължителни за получаването на шофьорска книжка навремето, разбуни духовете сред бъдещите курсанти и инструктури.

Разбираемо някои са "За", а други "Против". Затова и леко бе подминат коментарът на транспортния министър Георги Гвоздейков, който обясни преди дни: "Не става въпрос за връщането на полигона от преди 30 години. Тук става въпрос за създаване на съоръжения, които могат да симулират екстремни ситуации. И всеки един водач, попадайки в такава ситуация, да придобие първоначалните умения и навици да може да реагира и да излезе от тази ситуация". 

"Това е така и трябва да се уточни, че е говорил за последващи обучения в екстремни условия, а не за придобиване на шофьорска книжка," коментира идеята Валентин Пашов, дългогодишен автоинструктор и председател на областната структура на Националния автоинструктурски съюз в Хасково.

"Но дори и така да е, не виждам как това ще се случи. Трябва да се изградят тренажори, които да симулират заледена обстановка, такава с пясък, мокър асфалт... Едно подобно нещо ще струва не по-малко от 10 милиона лева, няма как да стане! Да не говорим, че вече няма и съществуващи полигони - всички ги изкупиха частни лица, направиха паркинги, сгради, молове... Няма кой тепърва да търси място и да строи полигони. Тя държавата няма пари да си купи тоалетна хартия... Това може да стане евентуално, ако привлекат частни инвеститори, ама и тук не виждам кой ще налее пари и как ще ги избие после." каза г-н Пашов по повод идеята от страна на министерството на транспорта, за която няма развой, освен  краткия анонс, направен от министъра.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Йо
    Йордан
    18 -9
    17:18, 26 яну 2024
    Пашов да не мрънка много щото всички знаем какво представляват инструкторите. Да вземе да смени анцуга поне като го снимат. Продажници
    • Ве
      Веската
      7 -4
      14:36, 27 яну 2024
      Анцуга и други подаръчета са от благодарни бивши курсанти.
  • 2
    Лу
    Лудият Макс
    13 -3
    18:32, 26 яну 2024
    Сега курса в Хасково е около 900 лева. Кандидата може като на пазар ако си потърси школа и инструктор и си направи пазърлъка, например фиктивно да си вземе часовете или да кажи че иска да кара по двайсетина минути вместо петдесет както е изискването и веднага се сваля цената с 300-400 лева курса.
    Инструкторите преди бях против чекирането при кормуване и отчитане до секунда ! Оправдаха се че нямали модерни смартфони! После тоя министър им начука изпит по маршрут и щат не щат си купиха модерни телефони и повод да вдигнат цената . А сега са против полигона, утре против нещо друго и цената на автокурса ще продължава да расте.
    Иначе министъра си е дебил.
  • 3
    Пр
    Професионален шофьор
    5 -3
    22:17, 27 яну 2024
    Не трябва нито полигон,нито тренажор нито лед и пясък! Вземете и учете децата а не само да крадете парите им,та те не знаят даже какво е ускорителна лента и как се използва! Да не говорим за магистрала,да бе и не стъпват на нея а на задна че немогат да паркират посмъртно между две коли,ние си учим децата!
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини