От х:

Днес в x:

Вижте кога може да разгледате туристическите обекти в Хасково

Дори и да не сте планирали времето си през празничните дни, имате възможност да съчетаете емоциите в почивните дни с една хубава семейна разходка из забележителностите на Хасково.

През изминалата седмица врати отвориха отново две от знаковите сгради за града-Шишмановата къща и Кирковото училище.Освен с красивата си възрожденска архитектура, обновените здания са интересни и с разположените в тях експозиции, свързани с бита и културата на хасковци от стари времена и разказващи истории за част от видните личности, с които и до днес градът се гордее.

През празничните дни по Великден обектите ще работят в променен график, съобщиха от Туристически информационен център.

Кирковото училище и Шишмановата къща ще са отворени в почивните дни, с изключение на 5-ти и 6-ти май, въ времето от 10 до 18 часа.

Музейният център „Тракийско изкуство в Източните Родопи“ с реплика на уникалната Александровска гробница ще е отворен в почивните дни без прекъсване в часовете от 9 до 17.

Узунджовската църква ще е отворена всеки ден от 8 до 18.30 часа,

Посетителите могат да разгледат експозициите в Регионалния исторически музей от 10 до 16 часа, извън  почивни дни- 5-ти и 6-ти май.

Монументът „Света Богородица“ ще може да бъде посещаван във времето от  8.30 до 18.30 часа. На 6-ти работи от 8.30 до 14 часа.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини