От х:

Днес в x:

Соларни системи захранват сградите на седем забавачки в Хасково и Стамболово

Със слънчеви системи за битово горещо водоснабдяване са седем детски градини в Хасково и Стамболово след приключване на проект на проект „Преход към климатично устойчиви общности“. Проектът се реализира в партньорство с Oбщинa Стамболово, Община Маджарово и партньор от Норвегия. Общата стойност на безвъзмездната финансова помощ по Финансов механизъм на европейското икономическо пространство е близо 915 хил.лева.

На територията на Община Хасково чрез нововъведенията е намалено енергопотреблението на сградите на забавачките в селата Динево, Малево и Узунджово и в селата Голям извор, Жълти бряг, Силен и Лясковец в община Стамболово. Очакваното намаление на разходите за ел.енергия благодарение на инсталациите за затопляне на вода е 2 600 киловата годишно за всяка от сградите.

По проекта е извършено и озеленяване на общински терени. Северозападно от пътен възел „Орфей“ в Хасково са засадени 500 люлякови фиданки.

Озеленени са обекти в Маджарово с обща площ над 500 кв. м.на различни места в града.

Със средства по проекта са разработени и възлови документи в трите общини, свързани с климатичните промени и за за насърчаване използването на енергия от възобновяеми източници и биогорива.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини