От х:

Днес в x:

Масларова бедна, няма 50 000 лв., обжалва гаранцията си

Емилия Масларова при последното си идвване в Хасково преди седмица

Не съм платила исканата от прокуратурата гаранция от 50 000 лева, защото за мен това са много пари. Така бившият социален министър и депутат от Хасково Емилия Масларова коментира днес пред репортери в София вчерашната информация за повдигнатото й обвинение и мярката й за неотклонение. Думите й са цитирани в много от националните сайтове.

Адвокатите на Масларова били на мнение, че размерът на гаранцията е неоправдано висок. Те ще го обжалват в 10-дневния срок.

„И сградата в Стара Загора ли е най-колосалната корупция в Република България, извършена през прехода. Идете, снимайте, вижте - тя е на място, аз не съм я изнесла на филийки вкъщи. Тези 50 000 лева, ако някой си мисли, че аз съм надиплила пари във вкъщи, просто жестоко се лъже, но аз вярвам, държа час по-скоро делото да влезе в съда, за да мога да изляза спокойно", заяви Емилия Масларова, цитирана от Дарик радио.

Софийска градска прокуратура привлече вчера в качеството на обвиняем Емилия Масларова, че в периода ноември 2007 - май 2009 г., в София, като длъжностно лице - министър на труда и социалната политика, в съучастие като извършители с Михаил Методиев и Венцислав Драганов, и двамата от Стара Загора, е присвоила държавни пари в размер на 11 038 405,55 лв., връчени в качеството й на министър и поверени й да ги управлява, се посочва в съобщение на прокуратурата.

Извършеното се квалифицира като длъжностно присвояване в особено големи размери, представляващо особено тежък случай. Спрямо Масларова бе взета мярка за неотклонение "парична гаранция" в размер на 50 000 лв.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини