От х:

Днес в x:

1700 танцьори от 9 държави ще се включат във фестивала „Вълшебен свят“ в Хасково

    1700 млади таланти от 9 държави ще се включат в 19-ия Международен танцов фестивал „Вълшебен свят“ в Хасково от 19 до 21 април. Това съобщи на пресконференция днес директорът на културното събитие Милена Налбантова, която е и ръководител на хасковски спортен клуб „Рона“.

    Изпълнителите са от 80 колектива. Тази година в проявата за първи път ще участват деца от Босна и Херцеговина, като съставът е от деца със специални образователни потребности – със синдром на Даун. Участие са заявили още от Северна Македония, Румъния, Кипър, Швейцария, Сърбия, Италия, Русия и България.

    Изявите ще са на две сцени – в читалище „Заря“ и спортна зала „Дружба“ и ще се оценяват от 14-членно професионално международно жури. Предвиден е награден фонд на обща стойност 7000 евро. Ще има стипендии за обучение в три академии в Америка и Италия. Учредена е нова награда от представител на журито от Швейцария – от Франсоа Бернар. Призът е под формата на стипендия за най-талантлив солов изпълнител и за най-талантлив колектив.

    Изявите започват в петък от 9:00 часа. Цялата програма може да видите в една от снимките.

    В събота от 19:30 часа ще се състои мини гала концерт, в който ще се включат най-добрите солисти и дуети до 11 години. От тях ще бъдат избрани петима солисти и три дуета.

    В неделя от 18:30 часа ще е бест гала концертът, на който ще бъдат поканени петимата най-добри солисти, петте най-добри дуета и 15 най-добри изпълнения при групи и формации, където ще бъдат присъдени престижните награди и „Гранд при“.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини