От х:

Днес в x:

Хасково е бомба. Цъка. В съда спасяват книжата преди хората. Прeглед на печата

Хасково е бомба. Цъка. Това е водещото заглавие на първа страница в „Новинар юг” днес. Проверка на изданието показала, че повечето шивашки цехове в града нямат противопожарна инсталация. А складовете им били пълни с продукция заради кризата и намалелите продажби. Платът и ватата са сред най-лесно запалимите материали и при инцидент положението става трудно удържимо. Пример за това бе пожарът във фирма „Алиана” преди дни.

Жената на Бойко пое социалните, пише в друг акцент на първа страница в броя. Съпругът на новата шефка Грета Иванова бил адаш на премиера. Негов портрет /на премиера, разбира се/ пък красял бюрото й.

Масларова свободна срещу 50 000 лева, пише още изданието. Хасковската депутатка вече си има и обвинение, а гаранцията й е 50 бона. Изданието й бере грижата и брои колко пари има депутатката, според данните от Сметната пала. Не стигали.

Димитровград учредител на тракийско сдружение, пише още в броя. Целта на това сдружение щяла да бъде да се популяризира регионът като туристическа атракция.

В съда спасяват книжата преди хората, пише в заглавието над главата „Хасковска Марица”. Повод за материала е окаченият по коридорите на съдебната палата в Хасково евакуационен план. В него се дава предимство на ценните книжа, които трябва да бъдат евакуирани първи. Едва след тях следват „лицата”. Другата недомислица била, че се препоръчват несъвместими неща. Според една от точките при пожар „лицата” трябвало незабавно да се насочат към изходите. Друга точка пък ги задължава да започнат гасене „с подръчни материали”.

5 семейства обжалват заповеди за осиновяване, пише в другия акцент на първа страница. Децата им, настанени в социален дом, били вписани в регистъра за осиновяване. Когато научили това, родителите скочили като ужилени. А преди не се интересували с години от съдбата им.

Матурите след 7 клас – в края на май, пише още на първа. Датите за изпитите вече ясни – на 27 май – по български език и литература, на 31-ви по математика.

Шивачи затрупани със стока, няма търсене, пише в акцента на 2 страница. Складовете на шивашките фирми задръстени, персоналът – в неплатен. За по-малките – почти сигурен фалит, предричат спецове в бранша.

Ничий хидрант унищожи текстилна фирма, пише в акцента на 3 страница. Противопожарният кран на бул. „Освобождение” – до горялата фирма „Алиана”, бил ничий. Това обяснява липсата на вода в него, пише изданието.

Няма разработка срещу мен. Яне Янев иска да изпъкне. Това заявява в интервю по bTV, препечатано във вестника, хасковският депутат Иван Петров. В разговора се изяснява и как д-р Иванов става Иван Петров и защо.

Това бяха основните акценти в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков  

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини