От х:

Днес в x:

11 °C

Хасково е бомба. Цъка. В съда спасяват книжата преди хората. Прeглед на печата

Хасково е бомба. Цъка. Това е водещото заглавие на първа страница в „Новинар юг” днес. Проверка на изданието показала, че повечето шивашки цехове в града нямат противопожарна инсталация. А складовете им били пълни с продукция заради кризата и намалелите продажби. Платът и ватата са сред най-лесно запалимите материали и при инцидент положението става трудно удържимо. Пример за това бе пожарът във фирма „Алиана” преди дни.

Жената на Бойко пое социалните, пише в друг акцент на първа страница в броя. Съпругът на новата шефка Грета Иванова бил адаш на премиера. Негов портрет /на премиера, разбира се/ пък красял бюрото й.

Масларова свободна срещу 50 000 лева, пише още изданието. Хасковската депутатка вече си има и обвинение, а гаранцията й е 50 бона. Изданието й бере грижата и брои колко пари има депутатката, според данните от Сметната пала. Не стигали.

Димитровград учредител на тракийско сдружение, пише още в броя. Целта на това сдружение щяла да бъде да се популяризира регионът като туристическа атракция.

В съда спасяват книжата преди хората, пише в заглавието над главата „Хасковска Марица”. Повод за материала е окаченият по коридорите на съдебната палата в Хасково евакуационен план. В него се дава предимство на ценните книжа, които трябва да бъдат евакуирани първи. Едва след тях следват „лицата”. Другата недомислица била, че се препоръчват несъвместими неща. Според една от точките при пожар „лицата” трябвало незабавно да се насочат към изходите. Друга точка пък ги задължава да започнат гасене „с подръчни материали”.

5 семейства обжалват заповеди за осиновяване, пише в другия акцент на първа страница. Децата им, настанени в социален дом, били вписани в регистъра за осиновяване. Когато научили това, родителите скочили като ужилени. А преди не се интересували с години от съдбата им.

Матурите след 7 клас – в края на май, пише още на първа. Датите за изпитите вече ясни – на 27 май – по български език и литература, на 31-ви по математика.

Шивачи затрупани със стока, няма търсене, пише в акцента на 2 страница. Складовете на шивашките фирми задръстени, персоналът – в неплатен. За по-малките – почти сигурен фалит, предричат спецове в бранша.

Ничий хидрант унищожи текстилна фирма, пише в акцента на 3 страница. Противопожарният кран на бул. „Освобождение” – до горялата фирма „Алиана”, бил ничий. Това обяснява липсата на вода в него, пише изданието.

Няма разработка срещу мен. Яне Янев иска да изпъкне. Това заявява в интервю по bTV, препечатано във вестника, хасковският депутат Иван Петров. В разговора се изяснява и как д-р Иванов става Иван Петров и защо.

Това бяха основните акценти в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков  

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 25.11.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Намесвате се решително във въпрос, касаещ всички на работното място. Имате достатъчно енергия и опит да се справите с този въпрос, но това ще отнеме ценно за вас време. Въпреки това сте склонни на жертви, щом смятате че нещо си струва. Помагате на приятел да се справи с личен проблем. Оставете си време лично за себе си вечерта и си починете добре.
25 ное 2020

Хороскоп за Телец

Телец
В обкръжението си имате хора, които не са безразлични към успехите ви. Но това не значи, че ги споделят, напротив. Пазете се от лицемерието им и не ги допускайте близо до себе си. Погрижете се да приведете в ред документацията си, възможни са проверки. Желание, свързано с определен човек ще ви срещне по-скоро с него.
25 ное 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Новите изисквания на работното място ще ви накарат да попълните знанията си с допълнителна информация. Целите ви са осъществими, но с повече работа. Засилените контакти и възстановено сътрудничеството с човек, от професионалната сфера, в която се трудите ще ви помогнат по-скоро да постигнете желаните резултати.
25 ное 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Денят ви ще бъде успешен, колкото и да ви се вижда странно това. Потиснете тревогите си, защото нямате причини да унивате. Самочувствието ви е достатъчно на ниво за да градите добро бъдеще. Ще имате развитието на въпрос, касаещ не само вас, но и онези, с които работите. Ще получите подкрепа и нещата ви ще се придвижват ускорено напред.
25 ное 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
В задачи и приятни вълнения ще премине деня на по-вечето от вас. Успехът изисква да покажете добра организация и старание в работата, но нищо да тук няма да ви затрудни. Бизнес-новина или друга интересуваща ви вест ще повиши настроението ви и ще ви подтикне към активност, за да не пропуснете момента.
25 ное 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Всеотдайни сте към работата си и това ще ви донесе резултати. Спокойният и ведър тон ви помага да постигнете разбирателство с околните. Откриват ви се възможности за допълнителни доходи през следващите дни. В личен план сте прекалено съсредоточени върху развитието на една връзка и не забелязвате интереса към себе си от някой друг около вас.
25 ное 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Разнообразен и приятен ден, без нежелани изненади. Деловият ви нюх ще ви подскаже най-удачното решение. Печалбите ще надхвърлят очакванията на мнозина от вас. Не се нагърбвайте с непосилни задачи, концентрирайте се върху непосредствените си ангажименти.
25 ное 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Заели сте изчаквателна позиция в делови план, а това едва ли е най-доброто, което можете да направите. Моментът е подходящ за активни действия, но ще трябва да бъдете внимателни Възможни са грешки ако сте прекалено самоуверени. Вие сте тези които давате тон в личните си взаимоотношения, а това може да не се хареса на определени хора. Съобразявайте се повече.
25 ное 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ако заниманията ви днес будят у вас напрежение и понижават настроението ви, не се колебайте да ги отложите. Добре е да сте спокойни и приветливи. Поставяте основите на бъдещи проекти, изискващи внимание и проникновеност. Семейна среща ще ви събере с роднини и близки приятели.
25 ное 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
След упорита работа успявате да постигнете печалби, които отдавна са ваша цел. Независимо от характера на работата ви днес, имате отлични шансове за реализация, които не бива да пренебрегвате. Добре ще е ако работите съвместно с колегите си, тъй като това ще задвижи делата ви и ще ви улеснява в редица моменти. Не пренебрегвайте сърдечния партньор.
25 ное 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ако срещнете неразбиране по професионален въпрос, не губете присъствие на духа. Аргументирано защитете тезата си, а може и да вникнете в тази на опонента си. Винаги може да научите нещо полезно и практично. Ситуацията ще ви подскаже как да действате, доверявайки се на разума, опита и възпитанието си.
25 ное 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Имайте повече търпение в работата си и в общуванията си с хора, които ви създават проблеми. Но за да са успешни начинанията ви, не въвеждайте други в подробностите. Когато те станат факти, тогава говорете за тях. Представителките на нежния пол ще са впечатлени от интересен човек и ще потърсят по-пряк контакт с него.
25 ное 2020
Последни новини