От х:

Днес в x:

Близо 16 000 души от Хасково обявиха доходите си пред НАП

Близо 16 000 души от Хасково и областта са декларирали доходите си пред НАП две седмици преди изтичане на крайния срок-30 април. Повече от 81% от годишните данъчни декларации са подадени по електронен път с персонален идентификационен код (ПИК) или електронен подпис (КЕП). Над 300 данъкоплатци са изпратили формулярите си по пощата, а около 2 400 са ги подали в офис на приходната агенция, допълват от офиса на НАП в Хасково.

Годишна данъчна декларация подават лицата, получили през 2023 година доходи от хонорари, дори и ако данъкът им е удържан в пълен размер от платеца на дохода. Земеделските стопани и лицата, които през миналата година са получили доходи от наем или от продажба на имущество, също трябва да попълнят формуляра. В декларацията се посочват и някои облагаеми с окончателен данък доходи от чужбина, като дивиденти и ликвидационни дялове, парични и предметни награди от игри, от състезания и конкурси, които не са предоставени от работодател или възложител.

Срокът за деклариране и плащане на данъка по годишните данъчни декларации е 30 април.

Физическите лицата, извършващи дейност като търговци, включително и тези, които регулярно продават стоки в интернет с цел печалба, едноличните търговци и земеделските стопани, избрали да се облагат като ЕТ, подават годишните си декларации за доходите до 1 юли тази година, тъй като 30 юни е неделя. В случай че едноличен търговец или регистриран земеделски стопанин, който се облага като ЕТ, е получил и доходи, които не са свързани с тази му дейност, като например от наем, те се декларират в срок до 30 април, уточняват още от НАП.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини