От х:

Днес в x:

Два проекта ще защитават златаровци на олимпиадата по ИТ

Петокласничката Ема Бояджиева и седмокласникът Ивайло Динков са класирани за финала на Олимпиадата по Информационни технологии в направление „Мултимедийни продукти“ за ученици V-VII клас.

Проектът на Ема „Приятел в беда“ е анимиран на виртуалния език скрач. В него текстът е авторски, музиката добре подбрана, а в озвучаването на героите се е включило и семейството на Ема. Зрителят също участва в съдържанието чрез игри. А в цялата идея има и „тънка екологична нишка“. Предстои редакция, за да стане проектът още по-добър!

Ивайло за втори път ще се явява на последния етап на олимпиадата. Тази година проектът му се казва „Да експериментираме с micro:bit и Arduino”.

Той представя вълнуващия свят на микроконтролерите Arduino и micro:bit, където технологията среща креативността. Съдържанието е разработено като уроци с нарастваща трудност и е пространство за откриване, учене и създаване.

Изпробвано е в учебна среда с 3-4 клас. Резултатите са много добри – съдържанието е достъпно за възрастта и е на български език.

Изключително горда с постижението на своите ученици е тяхната учителка Татяна Попова: „Зад успеха на тези деца стоят месеци работа. Благодаря на родителите им за изключителната подкрепа. Благодаря и на колегите Радка Муратева и Миглена Стоева.“

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Още новини

Последни новини