От х:

Днес в x:

В сезона на баловете учениците от математическата съчетаха модерни времена със стари традиции

  Започна сезонът на баловете и Хасково се озари с идеите на младите хора и от красотата на техните емоции.

  В края на март стана модерно вече дванайсетокласниците да превръщат в още един от празниците, които следват завършването им, поканата към класната си да ги придружи на бала.

  Тази сутрин абитуриентите от Природо-математическата гимназия „Акад. Боян Петканчин“ направиха това по много атрактивен начин, като съчетаха модерните времена със старите традиции. Тази година завършващите класове се събраха заедно и съвместно поканиха класните си на абитуриентската си вечер. Под звуците на гайда и тъпан огнени букви заискряха в двора на училището с въпроса „Ще дойдете ли с нас на бала?“.

  Класните ръководителки: Даниела Цветкова, Светлана Трифонова, Живка Цанкова, Петя Даскалова и Анета Минчева минаха по червения килим, за да чуят признанието: Скъпи, класни ръководители, скоро ние- вашите ученици, ще поемем по нов път със сложни ребуси и липсващи формули към тяхното решение. В нашата гимназия получихме своите първи уроци и осъзнахме, че знанието е необятно, а човешкият ум-ненаситен. Безспорен е фактът, че до всеки успял ученик, стои подходящият учител. Този, който търси поезията в математиката, превръща формулите в ключ към лабиринта на знанието и ни кара да повярваме, че човек е толкова голям, колкото са големи и мечтите му!

  Така абитуриентите поканиха класите си да са заедно в балната нощ на 25 май. А на тях не им остана нищо друго, освен да дадат позитивен отговор.

  С прекрасен поздрав от ансамбъл „Златна Тракия“, с ръководител Златка Тимнова завърши изненадата за класните на абитуриентите.

  А накрая днешната покана преля в хубаво българско хоро.

  Източник: Haskovo.NET

  Видеа по темата

  Коментари в сайта

  Последни новини