От х:

Днес в x:

Модерните тенденции в производството на череши и сливи ще бъдат обсъждани на семинар в Димитровград

На 29.03.2024 г. от 10.00ч. до 12.30ч. в зала „Гросето“, община Димитровград ще се проведе семинар на тема „Съвременни тенденции в черешопроизводството и сливопроизводството“. Лектор на семинара ще бъде проф.д-р Валентин Личев от Аграрен университет – Пловдив. Темите ще бъдат:

1. Тенденции в използването на подложките при черешови и сливови сортове

2. Новости при резитба за формиране и плододаване при череши и сливи

По време на семинара участниците ще се запознаят с иновативните тенденции в използването на подложки при черешови и сливови сортове и ще наблюдават нагледно основните принципи на резитба за формиране и плододаване.

Село Крепост и в други села от общината през последните 20 години се създадоха черешови и сливови насаждения, които се славят като едни от големите за страната производители на най-ранния плод, който българската природа ни пренася в дар, а именно черешата. Амбицията е семинара да бъде полезни на земеделските производители, както и на отглеждащите костилкови видове в личните си стопанства.

По време на семинара участниците ще се запознаят с иновативните тенденции в използването на подложки при черешови и сливови сортове и ще наблюдават нагледно
основните принципи на резитба за формиране и плододаване.

Присъстващите ще бъдат информирани за изпълнението на одобрени проекти по Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г.,

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини