От х:

Днес в x:

Димитровград ще кандидатства за етикет за иновации и добро управление на местно ниво от Съвета на Европа

На предстоящото заседание на ОбС Димитровград, градския съвет трябва да вземе решение с което да одобри местната администрация да кандидатства по процедура по присъждане на Етикет за иновации и добро управление на местно ниво на Съвета на Европа. Докладната е входирана от името на кмета на общината Иво Димов.

Община Димитровград е участвала в шестте процедури по присъждане на Европейски етикет за иновации и добро управление и е печелила приза шест пъти -престижната европейска награда - Етикет за иновации и добро управление на местно ниво на Съвета на Европа. Отличието е доказателство за управление, основаващо се на европейски принципи, правила и практики. Доказателство, че доброто управление на Димитровград не само се налага в обществено-политическия живот, но и се развива. Доброто административно обслужване, съчетано с предвидим и прозрачен процес на вземане и изпълнение на решенията, насочени към удовлетворяване
очакванията на гражданите, тяхното участие в процеса на подготовка на решенията, гарантиране на равните възможности и приобщаване на уязвимите групи са само част от доказателствата, с които община Димитровград за пореден път е заслужила почетния приз. Стартира Седма процедура по присъждане на Европейски етикет за иновации и добро управление. Кмета Димов счита, че участието на община Димитровград е възможност да защитим полученото високо признание, като отново докажем, че управлението на местно ниво отговаря на високите европейски изисквания, отстояваща принципите за добро европейско управление, с добрата и открита съвместна работа на кмета и общинския съвет, със стремежа на ръководството, в лицето на Кмета и на Председателя на Общинския съвет, да отговаря на очакванията и нуждите на гражданите, че усилията на местните власти за ефективни политики са насочени към отговорно и развиващо се местно самоуправление, защитавайки принципите за:

1. Принцип: Честно провеждане на избори, представителност и гражданско участие;
2. Принцип: Отзивчивост;
3. Принцип: Ефикасност и ефективност;
4. Принцип: Откритост и прозрачност;
5. Принцип: Върховенство на закона;
6. Принцип: Етично поведение;
7. Принцип: Компетентност и капацитет;
8. Принцип: Иновации и отвореност за промени;
9. Принцип: Устойчивост и дългосрочна ориентация;
10. Принцип: Стабилно финансово управление;
11. Принцип: Човешки права, културно разнообразие и социално единство;
12. Принцип: Отчетност.

Етикетът е морална награда, символ на престиж и стимул за подобряване на управлението в услуга на гражданското общество.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини