От х:

Днес в x:

Шеф на себе си взима 1000 лв заплата. Преглед на регионалния печат

„Иванка от Свиленград директор на Михаля за 1 бон месечно” съобщава от първа страница вестник „Новинар Юг”. „Михаля” е недостроения център за бежанци в село Пъстрогор, Свиленградско. Центърът не функционира и никога не е функционирал, защото няма акт 15 и акт 16. Още от 2008-ма година обаче си има директор, който се разписвал срещу 1000 лв месечно за това че е шеф на себе си. Шефът е Иванка Дякова, бивш педагогически съветник в свиленградското училище „Христо Ботев”. С името на дамата е свързан и друг куриоз-в един ден тя е наляла 184 литра гориво в служебния автомобил Опел Зафира, въпреки че возилото има резервоар само за 60 литра. Дамата взимала и бонуси към месечното си възнаграждение. Вероятно защото просто диша въздух.

Фактите за безстопанственост и разхищение бяха огласени в публичното пространство от разследване на Нова Телевизия и са добросъвестно цитирани от „Новинар Юг”. Това бе тема на вестника и вчера, но акцентът бе върху 6-те милиона лева глътнати от данъкоплатеца за изградането на бежанския център.

Самотник от Гарваново измръзнал заради страха си от пожари, е друг акцент от първа страница. Руси от Гарваново имал печка, но не се топлел с нея. В резултат, му измръзнали и двата крака до степен, че вероятно трябва да се ампутират.

„Дупка зейна в подлез, плаши с ЖП катастрофа”. Подлезът е на гара Димитровград, а през дупката вече започнал да пада чакъла насипан между траверсите. Напълно било възможно някой от преминаващите по линията влакове да хлътне в подлеза, смятат експертите. Димитровградската гара е една от най-натоварените откъм движение в страната.

„Ауди А6 горя през РПУ” Инцидентът е в Харманли, не става дума за палеж уточняват от полицията.

„Крадци опразниха витрина с луканки”, „Възстановиха движението през Капитан Андреево” други заглавия от вътрешните страници. И един любопитен цитат в рубриката „Тъй рече”. Митко Димитров-Пайнера: „Всички певици са моя собственост, а който иска да проституира, може да го прави и без мое съгласие”.

„Мед сестри в неплатен отпуск гледат болни в Гърция” информира „Хасковска Марица”. Заради кризата, много сестри от тукашната болница излизат в неплатен отпуск и отиват да припечелят нещо в гръцко.

„Мъж с измръзване спасяват в хирургията” –за Руси от Гарваново и по-оптимистичната прогноза за неговото бъдеще.

„Шефка на бежански център взима 2400 лв за нищо”. Пак става дума за центърът в Пъстрогор, но тук мизата на директорската заплата е вдигната. Калкулацията е въз основа и на предполагаемите бонуси, които Иванка Дякова е получавала. „Марица” са потърсили и коментар на г-жа Дякова. Тя разбира се отрича. Нейната версия е, че получавала пари само за обучението си в столицата, после била в неплатен отпуск. На въпроса откъде тогава журналистите на Нова телевизия имат документи за изплатените и суми, отговорът е: сигурно някой им е предоставил изманипулирани документи!

Сигурно и световната конспирация се е намесила да злепостави г-жа Дякова, а ЦРУ сън не е спало за да подправи документите.

Безследно изчезнаха кортикостероидите от хасковските аптеки", Бебе с морбили в инфекциозното, Ученици от Симеоновград на театър в Хасково, са част от другите информационни акценти на вътрешните страници.

„Отвориха границата, Одрин се евакуира” нормализирането на движението през българо-турската граница, не смекчава тежката обстановка в Одрин. Там 10 хил души са застрашени от наводнението. Марица и Тунджа са се съединили, а територията между тях е под вода, допълва още вестникът от страница трета.

Педофилството в Сандански, е развито в обстоен репортаж на страница 4-та. Репортажът е от братския вестник „Струма” който е в същата пресгрупа към която се числи и „Хасковска Марица”

Прослава на Американския университет на страница 5-та.

Това бе по-интересното от местната преса.

Георги Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини