От х:

Днес в x:

Езиковата въвежда униформи и за учители

Възпитаници на ЕГ поднесоха венци и цветя на паметника на патрона си проф.доктор Асен Златаров

Учителите да водят часовете в изискани, стилни костюми. Това ще изиска от подопечните си директорката на Езиковата гимназия в Хасково Пенка Делиева. Няма уточнен модел облекло, но използвания тоалет трябва да вдъхва респект и официалност, за да се подчертава статута на учителя, допълни Делиева. Идеята била лансирана от самите преподаватели, ден след като възпитаниците на гимназията за пръв път се появиха с новите си униформи в час. Изискнаните тъмносини блейзъри за момчетата и сака и поли за момичетата, били в дисонанс с обичайните дрехи на преподавателите. Не че дънките и спортните блузи трябва да бъдат забранени, но нека има и нюанс на официалност, за самочувствие, коментираха и самите учители.

660 ученици вкупом се облякоха с новите униформи за патронния си празник днес. Елегантните тоалети са ушити от хасковска фирма като детайлите са били съобразени със желанията на децата. Така например карираните вратовръзки на девойките са в унисон с десенът на полата, а момчетата залагат на черно/тъмносин нюанс. Средставта за униформите са отпуснати от правителството, но самите деца щели да ги допълват от джоба си за постигането на индивидуална визия.

Директорът Пенка Делиева поздрави възпитаниците си празника

Пред паметника на Асен Златаров кохортата официални гимназисти поднесе венци и цветя. Последва тържество в самия театър в присъствието на представители на общината , областния управител Румен Данев и заместничката му Румяна Въчева и ръководството на образователния инспекторат. Най-голямото школо в областта днес честваше 125 години от рождението на именития български учен.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини