От х:

Днес в x:

РИОКОЗ имунизира извънредно 25 деца от „Вапцаров“

Пламен от 4-ти клас получава ваксина срещу морбили

Извънредна имунизация срещу морбили предприе регионалната здравна инспекция в хасковското основно училище „Никола Вапцаров“. Мярката се налагаше заради констатираното заболяване на ученик и още няколко съмнителни случаи в училището.

Под иглата минаха 25 деца от 3-ти и 4-ти клас. Други които са показали симптоми са пренасочени към личните си лекари. Ваксинираните са от контингента без направена имунизация. Било е взето писмено разрешение от родителите на децата за поставянето на ваксината.

„Имунизацията е безплатна, но не можем да задължим никой, който не иска“ коментира началникът на „Дирекция контрол над заразните болести“ в Здравната инспекция д-р Снежана Иванова. Радващото е че всички родители проявили разбиране и в срок предоставили отговор на писмените запитвания на инспекторите за разрешение за имунизация.

Случаите на морбили в хасковски регион са 104. След бума на заболени от четвъртък и петък, през уикенда е наблюдавано затишие. „Епидемият може и да ни се размине“ коментира секретарят на Инспекцията д-р Ели Ташева. За всеки случай оттам имат осигурени допълнителни ваксини за извънредна имунизация.

Георги Христов

За малко повече от час, всички контактни на заболялото дете бяха ваксинирани

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини