От х:

Днес в x:

Контрабандни златни накити за над 88 000 лева откриха митническите служители на МП "Капитан Андреево"

Близо 900 грама златни контрабандни накити разкриха по границата ни с Турция митничарите на Граничния контролно-пропускателен пункт „Капитан Андреево“, съобщават от митническото звено на Агенция „Митници“ в Свиленград.

Пратката е разкрита в автобус с румънска регистрация, пътуващ по редовна линия от Турция през България за северната ни съседка. Превозното средство е с 23 пътници. То е отклонено за щателна митническа проверка. В хода на контролните действия митнически служител забелязва, че един от пътниците е видимо притеснен. При извършения му личен преглед, в 52-годишния мъж, който е турски гражданин, контрольорите намират нелегалната стока в еластичен колан около кръста му. В 4 пакета са укрити ювелирните златни изделия. Според направената от вещото лице експертиза пръстени, медальони, синджири, гривни са от 14 и 22 -каратово злато на стойност 88 331 лева.

Контрабандните златни накити са задържани. По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор, под надзора на Окръжна прокуратура –Хасково.

По разпореждане на Окръжна прокуратура-Хасково на 52-годишния нарушител е повдигнато обвинение за извършено престъпление от Наказателния кодекс. Спрямо него е била взета мярка за неотклонение-парична гаранция от 3000 лева. Наложена му е и забрана да напускане пределите на България, освен с разрешение на Окръжна прокуратура-Хасково.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини