От х:

Днес в x:

БАБХ обжалва съдебното решение за връщане на частната лаборатория на ГКПП "Капитан Андреево"

БАБХ (БАБХ) ще обжалва решението на Административен съд - София град, с което се отменя заповедта на областния управител на Хасково от месец февруари 2023 г. , съобщиха от ведомството. С въпросната заповед фирмата „Евролаб 2011“ беше задължена да освободи държавни помещения на ГКПП „Капитан Андреево“ /б.р. по това време областен управител бе Минко Ангелов, който предприе действия за принудително освобождаване на помещенията/.

Агенцията по храните не е основна страна по делото за действията на областния управител, но въпреки това ще предприеме последващи законови действия в защита на държавния интерес, казват още от структурата.  

Българската агенция по безопасност на храните  е отхвърлила искането на „Евролаб 2011“ за достъп до стратегически важни зони и няма да позволи на споменатата фирма повторно да получи такъв.

Решението на съда не променя създадената организация на ГКПП „Капитан Андреево“. Агенцията продължава да извършва всички дейности по осъществяване на официалния граничен контрол от нейната компетентност, включително и лабораторните изследвания на внасяните храни и стоки.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Случаен виц

Последни новини