От х:

Днес в x:

Наградиха победителите от националния конкурс „Завещано от Апостола“ за презентация и есе

    Победителите в националния конкурс „Завещано от Апостола“ бяха наградени днес. Тържествената церемония се проведе в Младежкия център в Хасково. Грамоти и награди връчи директорът на културното средище Катя Демирева.

    Конкурсът е посветен на деня на почит към Васил Левски – Апостола на българската свобода и навършването на 151-годишнината от обесването на великия българин. За участие в творческата надпревара са изпратени 38 есета и 72 презентации. От Хасково участие взеха ученици от ОУ „Любен Каравелов“, ПГТАТ „Никола Вапцаров“, СУ „Васил Левски“, Спортно училище „Стефан Караджа“ и ПГМЕТ „Стойчо и Кица Марчеви“. Освен тях се включиха деца и младежи от 37 населени места, училища и институции в страната.

    Надпреварата беше в две направления – за есе и за презентация. Участниците бяха разделени в две възрастови групи.

    Творбите бяха оценени от жури с председател Ели Видева – учител, поет, член на Съюза на българските писатели. Членове на журито бяха Диляна Пецова и Маргарита Цветанова от Регионалния исторически музей в Хасково, Христина Масалджиева – старши учител по история, Галя Ванчева – учител по български език и литература, Нели Арнаудова – специалист в ОП „Младежки център“ в Хасково.

    В категорията за есе в класацията на победителите е само един представител на Хасковска област. Това е Анастасия Димитрова от 6 клас на СУ „Желязко Терпешев“ в Любимец, която е класирана на второ място в първа възрастова група.

    В категорията за презентация учениците от Хасковска област са обрали призовите места. В първа възрастова група на първо място са класирани двама, които са седмокласници в I ОУ „Иван Вазов“ в Свиленград. На второ място е седмокласничката Снежана Миткова от СУ „Васил Левски“ в Хасково. На трето място са класирани седмокласникът Димитър Димитров от I ОУ „Иван Вазов“ в Свиленград и шестокласничката Калина Граматикова от ОУ „Любен Каравелов“ в Хасково. Сред тези с поощрителна награда са Вяра Николова от ОУ „Пенчо Славейков“ в Димитровград, Илениа Петкова от СУ „Васил Левски“ в Хасково и Пелин Феик от ОУ „Любен Каравелов“ в Хасково. Във втора възрастова група сред призьорите е десетокласничката Мария Колева от Спортно училище „Стефан Караджа“ в Хасково. Пълният списък с наградените може да видите в две от снимките.

    Музикален поздрав към присъстващите отправиха Надя, Деси и Давид от Детска вокална група „Орфейче“ към Младежки център с ръководител Катя Демирева.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини