От х:

Днес в x:

11 °C

Обявиха конкурс „Завещано от Апостола“ за есе и презентация

За поредна година община Хасково и Младежки център обявиха Национален конкурс „Завещано от Апостола“, информираха от кметството.

Традиционният конкурс се провежда в две възрастови групи: за ученици 5-7 клас и 8-12 клас, в две направления: есе и презентация. Есето трябва да е до 3 печатни страници, а презентацията до 20 слайда, формат PPS. В първия слайд трябва да фигурират тема и автор, във втория слайд – резюме, а в последния слайд – източници. Презентацията може да е с автоматично и ръчно управление, без самоцелни ефекти.

В разработките трябва да бъдат посочени данни за участниците – име, клас, училище, телефон, e-mail. В конкурса могат да участват ученици от цялата страна. Крайният срок за изпращане на есе или презентация е 12.02.2021 г.

Тел. за информация: 0889 404417, e-mail: neli_yc@abv.bg

Отчитането на резултатите и награждаването ще се състоят на 19.02.2021 г., от 14:30 часа в зала 202 на Младежкия център в Хасково. При удължаване на епидемичната обстановка наградените участници ще бъдат обявени на страницата на Младежкия център във фейсбук, а наградите - изпратени по пощата.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Дя
    Дяд Стойчо
    2 -1
    20:44, 19 яну 2021
    Демек?? Есе - едновремешното съчинение ли е? Ако е, защо са сменили името?? А тая "презентация" - представяне ли значи? Описание ли?? Защо пак небългарско обозначение??
    • Дя
      Дядо Тодор с бялата аба
      3 0
      00:32, 20 яну 2021
      Не. Есе не е едновремешното съчинение. Нема да посочвам тук разликите. Да. Презентация означава представяне, но под презентация разбират файл на power point. Предполагам, че очакват точно такава презентация. Небългарско... Есе е френска дума, означава опит (не в смисъла на придобит, натрупан опит, а че опитваш нещо) и е заемка. Няма как да напишат, че искат съчинение или опит и представяне на Апостола, искат есе и файл на power point.
Последни новини