От х:

Днес в x:

14 °C

Четирима от Хасковско са отличени в конкурса „Завещано от Апостола“

Приключи Националният конкурс „Завещано от Апостола“ за есе и презентация, съобщиха от Младежкия център в Хасково.

Конкурсът се организира за 11 година от Община Хасково и ОП „Младежки център“ и е посветен на 148-годишнината от обесването на великия Левски. В него взеха участие ученици от 5 до 12 клас от 24 населени места на България.

Получиха се 34 есета и 46 презентации от деца и младежи, които искрено се възхищават на живота и делото на героя Васил Левски и го носят в сърцето си.

Творбите бяха оценявани в жури в състав: председател Ели Видева - учител, поет, член на Съюза на българските писатели и членове д-р Веселина Узунова - гл. уредник в Регионален Исторически Музей в Хасково и асистент в Институт за исторически изследвания към БАН; Диляна Пецова - гл. уредник в Регионален исторически музей – Хасково; Антоанета Петрова - специалист „Информационни технологии“; Христина Масалджиева - старши учител по история в ОУ „Св. Иван Рилски“ - Хасково; Дияна Славова - главен учител по история в ПМГ „Акад. Боян Петканчин“ - Хасково; Йоанна Кокотанекова - ръководител на Астрономическа обсерватория към ОП „Младежки център“-Хасково

Журито отличи 22 участници в двата раздела и две възрастови групи. Сред тях са четирима ученици от Хасковско. Наградените в конкурса ще получат грамоти, медали и предметни награди, които ще бъдат изпратени по пощата. Наградите са осигурени от: Община Хасково; ОП „Младежки център“-Хасково; Регионален исторически музей-Хасково; Областен информационен център; Книжарници „Хеликон“ и „Темида“; Туристически информационен център-Хасково и Радио „Веселина“.

Организаторите благодарят на всички ученици за проявената готовност да се съхрани споменът за Апостола!

Ето имената на отличените:

EСE

ПЪРВА ВЪЗРАСТОВА ГРУПА (V-VII клас)

1. Теодор Ангелов Тодоров - 6 клас, ОУ „Иван Вазов“, Свиленград

2. Симона Людмилова Василева - 7 клас, Седмо СУ „Кузман Шапкарев”, Благоевград

3. Павел Павлов Павлов - 6 клас, 42 ОУ „Хаджи Димитър”, гр. София

3. Анелия Крумова Мандажиева - 6 клас, СУ „Никола Вапцаров“, гр. Хаджидимово

Поощрителна награда: Станислав Димитров Пешев - 4 клас, ОУ „Отец Паисий“, с. Долно Камарци, Община Горна малина, Област Софийска /най-малък участник/

Поощрителна награда: Анелия Илиева Спахиева - 7 клас, СУ „Никола Вапцаров“, гр. Хаджидимово

Поощрителна награда: Яна Стоянова Димитрова - 6 клас, ЦПРЛ - ОДК „Анастас Стоянов“, гр. Шумен, Литературен клуб „Сладкодумци“.

ВТОРА ВЪЗРАСТОВА ГРУПА (VIII-XII клас)

1. Мария Радева Банялиева - 10 клас, ХГ „Св. Св. Кирил и Методий“, гр. Пловдив

1. Мануела Добромирова Стратиева - 12 клас, СУ „Неофит Рилски“, гр. Харманли, Клуб „Родолюбие“

2. Георги Илиев Спахиев - 12 клас, СУ „Никола Вапцаров“, гр. Хаджидимово

3. Стефан Петков Димитров - 8 клас СУ „Николай Катранов”, гр. Свищов

Поощрителна наград: Милка Венциславова Воденичарова - 12 клас, СУ „Никола Вапцаров“, гр. Хаджидимово

Поощрителна награда: Наталия Ангелова Таранинова - 10 клас, СУ „Никола Вапцаров“, гр. Хаджидимово

Поощрителна награда: Христина Пламенова Петрова - 12 клас, ПГО „Елисавета Багряна“, гр. Бяла Слатина, Клуб „Творци“

ПРЕЗЕНТАЦИЯ

ПЪРВА ВЪЗРАСТОВА ГРУПА (V-VII клас)

1. Божидар Григоров Манолов - 5 клас, Второ ОУ „Йордан Йовков“, гр. Каварна

2. Виктория Николаева Тихомирова - 5 клас, Второ ОУ „Йордан Йовков“, гр. Каварна

3. Ментухи Нишан Мурадян - 5 клас, ЦПРЛ - ОДК „Анастас Стоянов“, гр. Шумен

Поощрителна награда: Кристина Славова Красева - 7 клас, ОУ „Любен Каравелов“, град Хасково

ВТОРА ВЪЗРАСТОВА ГРУПА (VIII-XII клас)

1. Преслав Дианов Павлов - 9 клас, СУЕЕ „Св. Константин - Кирил Философ“, гр. Русе

2. Александра Грозданова Делчева - 12 клас, СУ „Васил Левски”, гр. Хасково

3. Таня Димитрова Костадинова - 11 клас, СУ „Васил Левски”, гр. Хасково

Поощрителна награда: Владимир Свиленов Живков - 12 клас, ЦПЛР - ОДК, гр. Ловеч

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

Хороскоп за 09.03.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Физическата ви и психическа форма се нуждаят от повече внимание. Погрижете се да си осигурите правилното лечение, от това ще зависи бързото ви възстановяване. С реални шансове сте да успеете в едно начинание, ако не бъдете прекомерно настоятелни и изберете подходящия момент, в който да се намесите или оттеглите.
09 мар 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Старайте се на работното място, по работата ви ще съдят за вас и от нея ще зависи представянето ви.Избягвайте конфликтите, без да ги търсите могат да провалят добрите ви намерения. Не скъпете помощта си, бъдете добри и помогнете на онзи, който я търси. Ако сте на почивка ще се насладите на спокойствие и приятни изживявания.
09 мар 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще разполагате със себе си и няма да ви влияят външни фактори. Ако усетите, че емоциите вземат връх, навреме ги овладейте. Съсредоточете се върху своите си неща, те могат да ви предпазят от разногласия с околните. Ще ви потърсят за мнение, отнасящо се за бизнес, пътуване или уреждане на битов въпрос.
09 мар 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Имате доста свободно време днес, но имате желанието да го ополозотворите по най-добрия начин. Ще сте най-доволни ако успеете да свършите дребна работа по дома в първата част от деня, и след това се отдадете на по-приятни занимания. Приятел ще ви предложи неща, върху което доста ще се замислите. Няма да сбъркате ако приемете предложението му.
09 мар 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Гъвкавото ви поведение ще ви спести главоболия и ще ви осигури желаните резултати. Трудностите, които някои от вас имат с партньора си, ще ги преодолеете и ще заздравите връзката си. Спокойно ще се посветите на нещата, които са ви приятни. Погрижете се за уюта на дома си, като внесете повече настроение и хумор.
09 мар 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Пред вас днес стоят много предизвикателства, от които зависят по-нататъшните ви професионални проекти. Бъдете умерени и едновременно с това преценявайте добре какви възможности ви се предлагат в настоящия момент Преодолявате пречки от административен характер, което ви отваря доста врати. Възползвайте се от обстоятелството, че имате повече опит.
09 мар 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Взаимоотношения с чужденци, обща работа или личен ангажимент ще ви направят активни и добри. Запазете доброто си настроение и заради влиянието, което имате сред околните. По отношение на постигане на изгодни договорености е необходимо да продължите усилията си в тази насока.
09 мар 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Многото задължения вече ви отегчават, въпреки отговорното ви отношение към тях. Оставете настрана задачите, които могат да бъдат отложени и помислете за почивката си. Повече от притесненията ви ще се окажат напразни, създавате излишно шум с тях. Нещата ще приключат по-скоро и безболезнено за всички.
09 мар 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Не хабете нервите си излишно и ще си спестите немалко усилия. Колега ще ви предостави информация, от която бихте могли да се възползвате за в бъдеще. Успявате да подобрите отношенията си с близък приятел, с когото сте имали противоречия напоследък. Не бъдете прекалено уверени в собствената си правота.
09 мар 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Не изпадайте в меланхолия, вдигнете поглед, опитайте се да не мислите само за любимия човек. Проблемите между вас няма да намалеят с безконечни анализи и самообвинения. Ако вие сте сгрешили с нещо намерете сили да поискате прошка. Съсредоточете се в работата си и оживете скучната атмосфера там.
09 мар 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Приближавате се към отдавна преследвани резултати. Дългоочаквани приходи най-после компенсират времето и усилията ви напоследък. Бъдете внимателни в отношенията си с човек, който ще се опита да използва благоразположеността ви. Не се поддавайте на провокации и днес стеснете кръга си на общуване.
09 мар 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Новостите в живота ви ще ви направят по-уравновесени и приветливи. Ще срещнете повече разбиране и съпричастност към идеите си, подходът ви ще се промени и ще подобрите отношението си към света, като цяло. Пилеенето на време и енергия не е по ваш вкус, ще съумеете да извлечете полза от добронамереното отношение на другите към вас самите.
09 мар 2021
Последни новини