От х:

Днес в x:

23 °C

7 ученици от Хасково с награди от Националния конкурс "Завещано от Апостола"

  7 ученици от Хасково получиха награди от десетото издание на конкурса за есе и презентация "Завещано от Апостола", който вече е национален. Организиран е от Школата по етнография и история към Младежкия център в Хасково с ръководител Нели Арнаудова.

  За участие в конкурса са изпратени 31 презентации и 24 есета от ученици не само от Хасково, но и от Ловеч, Исперих, Стара Загора, Кърджали, Карлово, Карнобат. Инициативата тази година е посветена и на 20-годишнината на Общинско предприятие "Младежки център" Хасково. Творбите са оценявани от жури с председател Деян Янев и членове - Йоанна Кокотанекова, Галя Ванчева и Нели Арнаудова.

  В категорията "есе" във възрастовата група на учениците от 8 до 12 клас са отличени две момичета от Хасково - на трето място е класирана Михаела Манева от ПГДС "Цар Иван Асен II", а с поощрителна награда е Яница Илиева от ПМГ "Акад. Боян Петканчин".

  В категория "презентация" във възрастовата група на учениците от 5 до 7 клас също има двама призьори - втори е Михаил Михайлов от ОУ "Н. Й. Вапцаров", а Реджеб Реджеб от ОУ "Свети Климент Охридски" е с поощрителна награда.

  В същата категория, но при по-големите - от 8 до 12 клас има трима отличени ученици от Хасково. На второ място е Любомира Иванова от СУ "Васил Левски", трета е Петя Делчева от ПМГ "Акад. Боян Петканчин", а Габриела Гочева от ЕГ "Проф. д-р Асен Златаров" е с поощрителна награда.

  Гости на награждаването бяха Йорданка Иванова - шеф на дирекция "Образование, култура, младежки дейности и спорт" в Община Хасково, Катя Демирева - директор на Младежкия център в областния град и общинският съветник Здравко Запрянов - член на Комисията за младежта и спорта.

  След награждаването младежите поднесоха цветя пред паметника на Васил Левски в двора на едноименното училище, отдавайки почит на великия българин.

  Haskovo.net

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (3)

  Хороскоп за 06.08.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Направете деня си приятен, като избягвате спорове и се въздържате от забележки. Открийте романтиката в живота си и й се насладете, каквито и въпроси да ви тревожат, ще отстъпят място на по-приятните изживявания. Предстоят ви придобивки, които ще променят бита ви.
  06 авг 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Не се дразнете на онези, които не мислят като вас и с действията си внасят безпокойство в делника ви. Бъдете премерени в изказванията, сложете ред около себе си и ще си върнете настроението. Съмненията по отношение на конкретен проект или човек ще отстъпят място на осъзната позиция.
  06 авг 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  В съчетание на полезното с приятното, ще изживеете деня си ползотворно. Без да изтъквате заслугите си пред някого, ще успеете да го насочите в желаната от вас посока на мислене и заедно ще вземете решения за общата си работа, цел или живот. Осигурете си време и за себе си, имате нужда от разтоварване. Добри новини.
  06 авг 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Днес няма да се чувствате напрегнати, завладява ви спокойствие и оптимизъм. Действайте целенасочено, не толкова интуитивно, колкото разумно и последователно. Можете да се надявате на успех сред противоположния пол.
  06 авг 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Няма да ви липсват съмнения към нещата, с които трябва да се занимавате. Съветваме ви да ги потиснете. Водете се от приоритетите си за деня. Така ще успеете да свършите всичко и да останете доволни от себе си. Настроението ви ще се повиши от добра новина, свързана с бизнес, семейство, пътуване.
  06 авг 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Този ден ще е особено успешен за онези от вас, които се занимават с някакъв вид творчество. Имате изострена визия за действителността, която претворявате доста сполучливо. Не позволявайте самовглъбеността ви да ви изолира прекалено много.
  06 авг 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Очакват ви вълнуващи изживявания. Постигате с лекота целите си и се заемате с нови дела, които не са били планирани за този момент. Настроението ви е чудесно и с него ще сте отмора за всички около вас. Откривате възможност, която не сте забелязвали досега, и на която ще се посветите за в бъдеще.
  06 авг 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Каквото и да ви притеснява, не изпадайте в униние. Изход се намира, стига да има желание. Не се задълбочавайте върху неща, които не са толкова значими и ще се забравят бързо. Очакват ви професионални и лични изяви, запазете енергията си и работете върху проектите си.
  06 авг 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Някои от вас усилено работят по определена идея, в която виждат голямо бъдеще. Наистина вие се отличавате с оригинална мисъл, но и с ентусиазма да осъществявате идеите си, което всъщност е голямото ви предимство. Получавате покана за грандиозно мероприятие, едва ли ще загубите ако го посетите. Възможно е да срещнете човека, който отдавна сте търсили.
  06 авг 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Работата ви днес може да бъде натоварена. Очакват ви много задачи, на които трябва да обърнете внимание. Бъдете концентрирани и съумявайте да реагирате на време. За предпочитане е да действате самостоятелно. Така ще успеете да свършите всичко, което сте планирали.
  06 авг 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Доброто ви настроение и желание за общуване ще улесни познанствата, някои от които ще ги имате за дълго. Ролята ви на помирители е вашата мисия за момента и я следвате добре. Приятни изненади ще повишат настроението и ще ви карат да търсите нови предизвикателства, но не избързвайте с плановете си.
  06 авг 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Повече успехи ще имате, ако пристъпите към задачите си грижливо и отговорно подредите програмата си за днес. Други ще пристъпят към поредните изпитания, свързани най-вече с професионалната им реализация. Ще избегнете грешките, ако по-малко се доверявате и следвате собствената си логика.
  06 авг 2020
  Последни новини