От х:

Днес в x:

Езиковата в плисе и блейзър от вторник

Новите дрехи на Езиковата

Дебют на новите си униформи ще направи хасковската езикова гимназия на патронния си празник във вторник. На тържеството в хасковския театър Иван Димов освен традиционното тържество по случай годишнината от рождението на проф. Д-р Асен Златаров, гимназистите за пръв път масово ще облекат новите си униформи Те стават задължителни още от втория срок. Изборът на облекло стана след сложна пресявка в края на миналата година измежду 9 модела.

Одобрените модели навяват спомени на тинейджърските униформи от 80-те години в американските колежи-официално сако тип блейзър за момчетата и консервативна карирана пола в леко плисе, закачливо повдигната на няколко пръста над коляното, за момичатата. Елегантният тоалет бе предложен от хасковската фирма Никена и бе одобрен единодушно от мозъчен тръст от ученици и учители. Униформите са комбинирани с емблемата на школото.

С новите униформи се обличат випуските от 8-ми до 11-ти клас, без абитуриентите. Всичко над 650 деца. Половината от парите са отпуснати от министерството на образованието по проект за ритуализация на училищния живот в размер на 34.675 лв. Останалата част се доплащат от родителите.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини