От х:

Днес в x:

Почина създателят на Boney M и дуото Milli Vanilli

На 82 години почина основателят на диско групата Boney M и дуото Milli Vanilli, Frank Farian. Тъжната вест съобщи семейството на германския музикален продуцент с официално изявление. В него се казва, че той е починал в дома си в Маями. 

Групата Boney M, създадена през 1976 г., има редица хитове, сред които „Daddy Cool“, „Rasputin“ и „Rivers of Babylon“. 

Farian основава и дуото Milli Vanilli, което беше замесено в един от най-големите скандали в музиката, след като се оказа, че участниците в него всъщност не пеят, а са използвани гласовете на други певци. 

https://www.youtube.com/watch?v=RdSmokR0Enk&t=61s

Frank Farian е роден като Franz Reuther през 1941 г. в Кирн, Югозападна Германия, и се обучава за готвач, като същевременно прави музикална кариера - първо като певец, а след това и като продуцент. Работил е с големи звезди като Meat Loaf и Stevie Wonder и се смята, че е продал около 800 милиона записа по целия свят.

През 1990 г. Farian е въвлечен в скандала около Milli Vanilli, когато признава, че те не са пели в записите си. По-късно наградата „Грами“ за най-добър нов изпълнител им е отнета. 

През 2022 г. Farian разкри, че е претърпял сърдечна операция и му е била поставена клапа от свинско сърце, което според него е спасило живота му.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини