От х:

Днес в x:

Делото „Дебора“ ще се гледа в Пловдивския районен съд след самоотвода на съдиите в Стара Загора

Придобилият обществена популярност като „Делото Дебора“ съдебен процес, ще се състои в Районния съд в Пловдив по решение на тричленен състав на Върховния касационен съд.

Делото за нарязаната зверски с макетно ножче от обвинения за това Георги Георгиев Дебора Михайлова от Стара Загора отпадна от дневния ред на Районен съд Стара Загора. И това се случи след като всички съдии там си направиха отвод, съобщиха от пресцентъра на ВКС. "С определение на председателя на Районен съд - Стара Загора от 09.01.2024 г. производството е прекратено поради невъзможност на съда да образува състав и делото е изпратено на Върховния касационен съд за определяне на друг еднакъв по степен съд, който да го разгледа.", припомниха от ВКС.

Според ВКС промяната в подсъдността и изпращането на делото за разглеждане от Районен съд - Пловдив няма да доведе до необосновано завишаване на разходите и няма да препятства достъпа на страните, свидетелите и експертите до участие в производството.

Соченият за извършител на зверството преди половин година Георги Георгиев е с постоянна мярка "задържане под стража" от 31 юли по обвинението за отправяне на заплахи за убийство спрямо 18-годишната Дебора. Още две обвинения са повдигнати срещу него- за принуда и за нанесена средна телесна повреда.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини