От х:

Днес в x:

Районната прокуратура на Стара Загора внесе отново обвинителния акт срещу Георги Георгиев

Районна прокуратура-Стара Загора внесе отново за разглеждане в Районен съд-Пловдив обвинителния акт срещу Георги Георгиев по станалия известен като „Делото Дебора” процес. 26-годишният мъж е привлечен като обвиняем за три престъпления спрямо 18-годишната Дебора Михайлова – за причинена с особена жестокост и по особено мъчителен начин многостепенна средна телесна повреда, за принуда и за закани с убийство.

На 14 февруари Пловдивският съд прекрати първото образувано дело срещу Георги Георгиев . Мотивът - допуснати са процесуални нарушения в обвинителния акт.

Сега Прокуратурата в Стара Загора е изпълни указанията на Районен съд-Пловдив и Окръжен съд-Пловдив, като е допълнена обстоятелствената част на обвинителния акт. Взетата мярка за неотклонение спрямо Георгиев остава непроменена- „задържане под стража“. Тя бе постановена на 30 юли 2023 г. Очаква се ново насрочване на разпоредително заседание по делото в Районен съд-Пловдив.

През 2023 година Дебора беше жестоко обезобразена с разрези по тялото с макетно ножче в дома си, а главата й беше обръсната. За посегателството беше задържан Георги Георгиев.

Случаят придоби популярност и предизвика вълна от недоволство и протести в цялата страна в защита на момичето и срещу насилието изобщо. Това доведе и до промени в Закона за домашното насилие.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини