От х:

Днес в x:

Семейство с три деца остана без дом след пожар

    Петчленно семейство остана без дом след пожар в къщата им на улица „Александър Стамболийски“ в димитровградското село Крепост. Инцидентът е станал около 2 часа снощи. Тогава стопаните били в дома си – 40-годишният Марин Радинов, 37-годишната му жена Мария Тодорова, както и трите им деца – момчета на 8 и 15 години, както и момиче на 18 години.

    През нощта майката я заболял стомаха и станала да пие лекарства, когато забелязала дим и огън в коридора. Събудила съпруга си и децата им, и излезли навън. Обадили се на спешния телефон 112 и на място пристигнали 3 противопожарни екипа за потушаване на пламъците. Дошли и полицаи за изясняване причината за лумването на пожара. Въпреки намесата на огнеборците, жилището е унищожено. Изгорял е покривът и цялата покъщнина в трите стаи и коридора – легла, дрехи, обувки, обзавеждане, учебниците на най-малкото дете, което е във втори клас в местното училище „Христо Ботев“. Изпепелени са и лекарствата на таткото и големия син, които са диабетици.

    За случая с инцидента още снощи е била уведомена кметицата на селото Димитрия Русева, която веднага се отзовала на място, включително и днес. Тя заяви, че от своя страна е информирала кмета на община Димитровград Иво Димов, който пък сигнализирал и други институции.

    „Общината взема адекватните мерки и ще се направи всичко възможно семейството да бъде подпомогнато“, каза Русева.

    Днес се очакваха да пристигнат служители на дирекция „Социално подпомагане“, които да извършат оглед и да преценят възможностите за подпомагане на семейството, което от около две седмици се нанесло в къщата. Кметицата на селото заяви, че от БЧК ще подпомогнат семейството с дарения от първа необходимост - дрехи, обувки и завивки. Ще бъдат осигурени и учебници за най-малкото дете, което на този етап само то ходи на училище. Другите две деца предстои да бъдат записани.

    Родителите, които са родом от селото, работили в чужбина в продължение на около 20 години. Със спечелените пари от гурбет си купили къщата в Крепост и скоро се нанесли, макар жилището да не е било обновено. От пожара е спасена съседна постройка в двора на имота, която представлява „лятна кухня“. В нея има коридор и стая, които са напълно недостатъчни за петчленното семейство. Родителите ще търсят вариант за възстановяване на изгорялата къща. Техни близки се бяха притекли на помощ днес предиобед и призоваха при възможност да се включат и други местни жители.

    Според информацията от Областната дирекция на МВР в Хасково огънят в къщата е тръгнал от запалване на сажди в комина. 

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини