От х:

Днес в x:

40 фирми от Хасковско с по над 15 млн. лв. приходи за година

40 дружества от област Хасково преминават в новосъздадена териториална дирекция „Средни данъкоплатци и осигурители“ (ТД на НАП СДО), която е с национален обхват. Промяната е от началото на тази година и с нея ще се осигури фокус върху лицата, които имат съществен дял за приходите в бюджета, обясняват от офиса на НАП в Хасково. С новосъздадената структура, допълват данъчните, се гарантира компетентно обслужване, качествени професионални консултации и възстановяване на дължимите от фиска данъци в максимално кратки срокове, което ще намали административната тежест за бизнеса и ще стимулира доброволното изпълнение на данъчните и осигурителните задължения.

Пререгистрацията на фирмите в новата териториална дирекция, както и включването на нови дружества, които отговарят на условията, ще става служебно. За да бъдат вписани като средни данъкоплатци и осигурители, е необходимо дружествата да са платили през 2022 г. над 1,5 млн. лв. данъци и осигуровки, след приспадане на възстановените през годината суми или нетните им приходи от продажби да са повече от 15 млн. лв. Посочените суми не трябва да са от еднократни сделки или разпореждане с имущество. Критериите за регистрация в ТД на НАП СДО са описани в заповед от 21.12.2023 г.

Над 3300 дружества от страната, определени като средни данъкоплатци и осигурители, ще получат писма от приходната агенция с информация за промяната.

Адресът на новата дирекция, която е с национален обхват, е в София, улица „Шести септември“ № 10. Повече информация клиентите могат да получат от Информационния център на НАП на телефон: 0700 18 700 и на имейл: infocenter@nra.bg.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини