От х:

Днес в x:

Благотворителен концерт и кулинарна изложба в читалище „Васил Левски“ в Орлово

    Читалище „Васил Левски-1927“ в хасковското село Орлово отпразнува коледно-новогодишните празници с концерт и кулинарна изложба. Инициативата се проведе в салона на културното средище. Гостуваха представители на новосформираното читалище „Пробуда-2022“ от село Долно Големанци. 

    В концерта участваха Коледарска група с ръководител Калоян Маринов, Танцов състав с ръководител Габриела Павлова, оркестър и народна група с ръководител Милка Кичукова. Фолклористите се погрижиха за празничното настроение и беше извито хоро.

    Децата от училище „Никола Вапцаров“ бяха направили играчки и коледни сувенири, които бяха разпродадени.

    Имаше и кулинарна изложба, в която бяха включени тестени изделия, салати, туршии, месни ястия, вина и ракии. На кулинарите бяха връчени 21 медала и грамоти, каза секретарят на читалището-домакин Динко Кичуков.

    Той уточни, че инициативата имаше благотворителна цел. Събрани са 286 лева, които ще бъдат дарени за лечение на дете от местното училище.

    Кичуков заяви, че предстои 312 орловско хоро, което се извива всяка неделя от 17 часа в Орлово под звуците на народна музика, изпълнявана от фолклорната група на читалището. Инициативата стартира преди 5 години в селото.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини