От х:

Днес в x:

7 концепции за Интегрирани териториални инвестиции от Хасковска област в конкуренция с разработки от ЮЦР

    Седем концепции за Интегрирани териториални инвестиции от Хасковска област ще се конкурират за допустимост в Южен централен район за планиране, в който влизат още областите Пловдив, Смолян, Кърджали и Пазарджик. В момента върви първата фаза, в която проектите преминават одобрение. Бюджетът за ЮЦР е 487 млн.лв., съобщиха от Областния информационен център.

    В края на септември изтече срокът, в който концепциите за Интегрирани териториални инвестиции трябваше да бъдат подадени за разглеждане и преминаване към следваща фаза за преценка за финансиране с европейски пари по оперативната програма „Развитие на регионите“.

    Разработките, подадени от Хасковска област, са на обща стойност 269,5 млн.лева. Най-много от тях са в сферата на опазване на околната среда-за подобрение качеството на  въздуха, инфраструктурни  и за развитие на туризма. Има концепции обаче и в зоната на образователната инфраструктура.

    Община Хасково е водещ партньор в три от подадените концепции. В една е партньор, а водещата организация на разработката, която касае доизграждането на околовръстния път на областния град е АПИ.

    Община Димитровград участва в класиране за финансиране с две свои разработки.

    Седмата концепция е на Центъра за дистанционно обучение на УНСС в Хасково.

    Общо в страната са подадени 166 концепции.

    Концепциите от дадена област се състезават с тези от останалите области за разпределение на средствата от бюджета, определен за техния район за планиране.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини