От х:

Днес в x:

Оцветяват стълбища в Хасково със знамената на страните от ЕС

    Богата програма от дейности предвиждат от Областния информационен център (ОИЦ) в Хасково във с национална инициатива „Заедно за Европа“. Инициативите представи днес управителят на ОИЦ Йонна Кокотанекова. Те са посветени на няколко събития. По повод 60 г. от създаване на Европейски социален фонд са предвидени фото-състезание „Европа в моя регион“, среща на кмета Добри Беливанов с представители на социалните услуги и други.

    По повод 10 г. България в Европейския съюз се организира конкурс за мултимедиен продукт (филм или клип) до 10 мин. Отличените творби ще се излъчват на видео-стената до община Хасково. Предвидени са открити приемни с цел популяризиране на трите годишнини и постиженията, свързани с тях. По повод изминалото десетилетие от членството на Бъгария в ЕС ученици ще изрисуват знамена и ще изпишат държавите от Съюза върху стълби в Хасково. Все още обаче не е решено точно кои стъпала ще бъдат оцветени.

    На 9 май – Ден на Европа, ще бъде открита инсталация, показваща посоките и разстоянията до европейските столици. Събитието ще бъде съпроводено с кратък концерт.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (9)

    • 1
      ??
      ????
      8 -3
      18:27, 10 мар 2017
      Ох нищета
    • 2
      Ма
      мастикаджия
      12 -3
      20:36, 10 мар 2017
      Тая от снимката ли ще е бояджийката?
    • 3
      Яя
      яя
      10 -3
      08:55, 11 мар 2017
      Еврогейският съюз все повече заприличва на социализма в пропагандата. То не са глупави инициативи. То не е глупаво бацкане и прегръщане при посещения добре познати от старото време. Разликата обаче е във финансите. При социализма руснаците все пак даваха. Направиха ни доста заводи и имаше работа. При еврогейщината само разпродават. Ако отново са нужни 45 години за да осъзнаем каква глупост е този съюз може и да не оцелеем.
    • 4
      Га
      гарбич
      9 -1
      12:22, 11 мар 2017
      Правилно си писал Ето и сега при определяне на скоростите на нас отсъдиха задна скорост За тях си оставиха мерцедесите а на нас препоръчват пак трабантите е и ние отново викаме ура Колоко хубав е светът когато има толкова много глупаци
    • 5
      Когато навремето казали на Френската кралица Мария - Антоанета че народа няма хляб да яде тя отвэрнала -----Като няма хляб да ядът ПАСТИ А знаете ли какво би отговорил на такъв въпрос НАШ БОЙКО ---------щом няма хляб да ядът АСФАЛТ
    • 6
      Ид
      Идеен генератор
      2 -2
      17:50, 11 мар 2017
      Боядисайте стълбите на общината:))))))
    • 7
      Я
      я
      3 -3
      14:03, 12 мар 2017
      9 май е ден на победата. Еврогейтаците от омраза към русия го направиха ден на европа. Така показват неуважение към руснаците. 20 милиона руснака загинаха и ако не беше русия европа нямаше да я има.
    • 8
      Nu
      Nuray
      1 0
      14:07, 13 мар 2017
      Ееее, боядисайте и стълбите към "Ямача", алеята на "Кенана".... мдааа, подлизурковци! ЕС се разпада, тия се престарават!
    • 9
      Nu
      Nuray
      1 0
      14:09, 13 мар 2017
      Ами то ще свърши тъмносинята боя, бре!
    Последни новини