От х:

Днес в x:

Ученици помогнаха алея „Европа“ в Хасково да стане още красива и по-зелена

    Фиданки на дървесния вид Копривка бяха засадени днес в инициативата на Областния информационен център и Община Хасково по подов 9 май-Деня на Европа. В еко акцията, в парка до Езиковата гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“, за втора поредна година се включиха ученици от града. Новите дръвчета правят още по-богата и зелена алеята, наречена “Европа“.

    Заедно с децата и младежите от Хасково за засаждането на дръвчетата се включиха кметът Станислав Дечев, представители на общинска администрация и на Областния информационен център /ОИЦ/.

    Идеята на този ден е единение, солидарност, споделяне на ресурсите на Европа и мир, подчерта значимостта на днешния празник управителят на ОИЦ Евгени Консулов.

    „Да бъде устойчив съюза, в който всички заедно живеем“, пожела кметът на Хасково Станислав Дечев. Градоначалникът благодари на ентусиастите, които взеха участие в инициативата. Той лично помогна за вкореняване на дръвчето на най-малките сред тях-третокласниците от училище „Св.Климент Охридски“.

    За да я има природата, за да имат дом животните. За да дишаме по-чист въздух. Това са причините, с които децата се включиха в инициативата, посветена на деня на Европа.

    Денят на Европа, честван на 9 май всяка година, е посветен на мира и единството в Европа. На този ден се отбелязва годишнината от историческата Декларация на Шуман, в която се излага неговата идея за нова форма на политическо сътрудничество в Европа, която би направила войната между европейските народи немислима. Предложението на Шуман се счита за началото на това, което днес наричаме Европейски съюз.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Sm
      SMS
      3 0
      17:57, 9 май 2024
      След време Хасково ще стане като гора,като гледам как се съди навсякъде!
    • 2
      Фф
      фф
      4 0
      19:19, 9 май 2024
      Браво.Похвално.
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини