От х:

Днес в x:

Баркод ни спасява от грешки в данъчната декларация

Декларацията вече може да се попълва он-лайн

Възможност за подаване на декларация за доходите с баркод ще активира на 10-ти февруари Националната агенция за приходите, съобщават от пресслужбата на хасковския офис. Предимството на баркода е, че заради заложените допълнителни контроли в полетата на декларацията, се елиминира риска от допускане на технически грешки. Образецът на декларация за доходите се изтегля от сайта на НАП www.nap.bg и се попълва в режим офлайн. След това при разпечатването, се генерира баркод, който съдържа цялата информация от декларацията. При подаването на декларацията в данъчното, служителят просто „прочита“ с устройство данните от баркода, без да ги въвежда ръчно едно по едно.

Офис Хасково на НАП напомня, че още седмица данъкът върху доходите от миналата година може да бъде платен с отстъпка от 5% без наличието на електронен подпис. Отстъпката важи до 10-ти февруари. До тази дата клиентът следва да е подал годишната си данъчна декларация на място в Офиса или по пощата, и да е внесъл дължимия налог. Ако се плати само част от данъка, отстъпката се начислява върху внесената сума. След 10 февруари 5 на сто отстъпка ще ползват само физическите лица, които в законовия срок 30 април подадат годишната си данъчна декларация по интернет с електронен подпис.

Досега в Офис Хасково на НАП са подадени 625 годишни данъчни декларации за доходи на физически лица и по Закона за корпоративното подоходно облагане. 64 от формулярите са пристигнали по електронен път.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини