От х:

Днес в x:

9 °C

Баркод ни спасява от грешки в данъчната декларация

Декларацията вече може да се попълва он-лайн

Възможност за подаване на декларация за доходите с баркод ще активира на 10-ти февруари Националната агенция за приходите, съобщават от пресслужбата на хасковския офис. Предимството на баркода е, че заради заложените допълнителни контроли в полетата на декларацията, се елиминира риска от допускане на технически грешки. Образецът на декларация за доходите се изтегля от сайта на НАП www.nap.bg и се попълва в режим офлайн. След това при разпечатването, се генерира баркод, който съдържа цялата информация от декларацията. При подаването на декларацията в данъчното, служителят просто „прочита“ с устройство данните от баркода, без да ги въвежда ръчно едно по едно.

Офис Хасково на НАП напомня, че още седмица данъкът върху доходите от миналата година може да бъде платен с отстъпка от 5% без наличието на електронен подпис. Отстъпката важи до 10-ти февруари. До тази дата клиентът следва да е подал годишната си данъчна декларация на място в Офиса или по пощата, и да е внесъл дължимия налог. Ако се плати само част от данъка, отстъпката се начислява върху внесената сума. След 10 февруари 5 на сто отстъпка ще ползват само физическите лица, които в законовия срок 30 април подадат годишната си данъчна декларация по интернет с електронен подпис.

Досега в Офис Хасково на НАП са подадени 625 годишни данъчни декларации за доходи на физически лица и по Закона за корпоративното подоходно облагане. 64 от формулярите са пристигнали по електронен път.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 20.04.2021

Хороскоп за Овен

Овен
20 апр 2021

Хороскоп за Телец

Телец
20 апр 2021

Хороскоп за Рак

Рак
20 апр 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
20 апр 2021

Хороскоп за Дева

Дева
20 апр 2021
Последни новини