От х:

Днес в x:

Организират конкурси за рисунка и есе на тема „Хасково-градът на тракийските воеводи“

Конкурси за рисунка и есе на тема „Хасково-градът на тракийските воеводи“ организират от Община Хасково и Регионалния исторически музей, съобщиха от кметството.

Конкурсите са посветени на 179 години от рождението на легендарния български герой Капитан Петко войвода, който е и почетен гражданин на Хасково.

В конкурсите могат да участват деца и ученици от община Хасково. Всеки участник може да представи по една рисунка и/или едно есе на посочената тема. В процеса на подготовка на творбите всички деца и ученици могат да ползват за консултанти експертите от РИМ-Хасково.

Материалите за участие в конкурса трябва да бъдат представени до 17:00 часа на 11 декември 2023 г. Всеки участник предоставя актуален телефонен номер и имейл за контакт, посочва училището и класа, в който учи.

Есетата се изпращат на електронна поща: m.slavov@haskovo.bg или на хартиен носител на Милен Славов - гл. експерт "Образование" в Община Хасково.

Рисунките трябва да бъдат представени в Община Хасково: на Милен Славов - гл. експерт "Образование".

Рисунките ще бъдат оценявани от художниците: Татяна Форева, Неделчо Кучков и Борислав Данев-Борку. Журито за есетата ще е в състав: д-р Веселина Узунова – историк, Левент Халил – филолог и Величка Георгиева – учител и изследовател на живота и делото на Капитан Петко войвода.

Отличията за най-въздействаща рисунка и есе ще бъдат връчени на церемония на 18 декември – когато се навършват 179 години от рождението на Капитан Петко войвода. Часът и мястото на церемонията ще бъдат обявени допълнително.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини