От х:

Днес в x:

Анастасов кандидат-шеф на ДАА в Хасково и Кърджали. Кризата ни изяде 350 млн. през 2009-а. Преглед на печата

Бившият шеф на държавната автомобилна администрация в Хасково Анастас Анастасов е кандидат за стария си пост и за шефския стол в Кърджали, пише във водещ материал на първа страница „Хасковска Марица”. Според изданието той е вероятният победител в конкурса за началническото място в тукашната администрация.

Баща на длъжник е похитеният, пише в голямото заглавие над главата в днешния брой на „Хасковска Марица”. Вестникът продължава темата си от вчера, когато писа за похищението. От МВР запазиха пълно мълчание по случая, информацията бе дадена по принуда от наблюдаващия прокурор Петър Мидов, след като инцидентът доби публичност.

Арестуваха човек на Митьо Очите, пише в акцента на втора страница в броя. 41-годишният харманлиец с инициали Р.Р., в чийто дом полицията откри хероин в скривалище, бил човек на несебърския бос.

Отрязаха Свиленград от собствено ВиК, пише още на страницата. Решението е на строителния министър Росен Плевнелиев.

Тенис комплексът в Кенана шашна министър Нейков, пише в акцента на спортната страница. Големецът вчера резна лентата на новото съоръжение и отбеляза, че то е сред най-добрите в страната.

Мъжете в Хасково затлъстели пушачи, пише в голям материал на 4 страница, посветен на последните данни от статистиката, огласени вчера.

Ще те смачкам, гадно, коварно чудовище, кълна се! Под това емоционално заглавие четем текст за дружеските отношения между медиите в България. Материалът е препечатка от Афера.бг, негов автор е Веселина Томова. Чудовището май е Алексей Петров, но в материала пише и за Бареков, и за Кеворкян, и за Красимир Гергов.

В рубриката „Гладиатор” този петък изданието публикува интервю с хасковския лекар и писател д-р Ясен Калайджиев.

Край границата: 250 полицаи се бият с вятъра, пише в заглавието над главата в „Новинар юг”. Свиленград вчера осъмнал с блокада от тежковъоръжени полицаи, пратени срещу очакваните протести на тютюнопроизводителите. Те обаче се отказаха от стачката.

Кризата ни изяде 350 млн. през 2009-а, пише в другия акцент на първа страница в броя. Данните са от статистиката, обявени вчера. С 28 процента се свила икономиката в областта за миналата година.

Половината област хронично болна - друг акцент от вчерашните данни от статистиката, на страница 2.

Похитители се извиняват на отвлечен, пише във водещия материал на 3 страница. Темата е отвличането на бащата на хасковски лихвар. След като го върнали обратно в Хасково, насилниците се извинили на жертвата за причиненото неудобство.

Бъдещето на пазара за недвижими имоти – в ръцете на банките, пише в голям материал на 4 страница.

Хасково отново приема купа „Дейвис”, пише с въпросителна накрая на спортната страница. Покритият тенис комплекс в Кенана покрива всички стандарти и може да стане домакин на кръг от купа „Дейвис”, смятан за неофициално световно първенство за мъже, пише вестникът.

Габеров отишъл в Африка на лов за картини, под това заглавие изданието публикува интервю с художника, който преди седмица откри изложба в галерия „Форум”.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков         

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини