От х:

Днес в x:

Петима кандидати за кметове в надпревара за Хасково, 91 за 34 села в общината

    Предимно за нерегламентирана агитация, са жалбите, които е разгледала Общинската избирателна комисия в Хасково, съобщи председателят й Добромир Якимов. В хода на предизборната кампания за местния вот на 29 октомври те са седем. Шестте са за разлепени агитационни материали на непозволени места, повечето в Хасково и в с. Узунджово. Една е жалбата за предизборна агитация с участието на деца.

    По жалбите с агитацията комисията се е разпоредила плакатите да бъдат премахнати, а тази, свързана с участието на деца, сигналът е изпратен по компетенция към отдел „Закрила на детето“.

    ОК -Хасково започна подготовката на местата за приемане на бюлетините и изборните книжа в зала „Дружба“, където и Комисията провежда заседанията си.

    11 ще са екипите, които ще работят в изборната нощ от ОИК и 18 от Информационно обслужване.

    Организация е направена и пред залата, където ще има две палатки. Още от там ще се организира пропускателния режим за предаване на материалите от секционните избирателни комисии.

    За изборите в община Хасково са сформирани общо 152 секционни избирателни комисии, включително две подвижни и една в МБАЛ-Хасково. За местния вот секции няма да има в следствения арест и в Центъра за психично здраве, поради липса на минимален брой гласоподаватели, както се изисква по закон.

    По предварителни списъци избирателите в община Хасково са 78479 души, като от тях 63 476 са с право на вот в областния град Хасково.

    В надпревара за тяхното доверие влизат 318 кандидати за общински съветници, издигнати от 14 партии и коалиции. Петима са кандидатите за кмет на Хасково: Станислав Дечев, издигнат от ГЕРБ, Георги Иванов от ПП „Български гласъ“,кандидатът на „Възраждане“ – Георги Георгиев, и независимият Николай Ставрев, подкрепен от Коалиция „БСП за България“, Коалиция „България на регионите“, Коалиция „Продължаваме промяната - Демократична България“, ПП „Български възход“ и ПП „Ние идваме“ („Спаси Хасково“), и Иван Иванов от „Има такъв народ“.

    Кандидатите за кметове на кметства са 91 за 34 села в общината, където ще се провеждат избори. В осем от тях: Зоринца, Колзец, Родопи, Текето, Тракиец, Широка поляна, Долно Големанци и Александрово кметовете вече са ясно, защото има само по една кандидатура.

    Избори няма да има в селата Любеново и Момково, заради нисък брой избиратели.

    В събота от 9 часа по график секционните избирателни комисия ще получават бюлетините и предизборните си книжа от община Хасково.

    През утрешния ден се очаква пристигането и на машините. На тези избори ще може да се гласува с машина и на хартия в136 секции в община Хасково. В останалите с под 300 избиратели вотът ще може да се упражни само на хартиена бюлетина.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      Да
      Да се чудиш
      27 -1
      19:27, 27 окт 2023
      За кого да гласуваш. От ден страна Станчо , на острото обратното. За гърба му надничат келемето Добрев и ДПС. Или Кольо Колата- алчен, безскруполен далаварджия , който нсъбра резервите гуми на служибните коли при издаването им- дребна душица. Или дерибея Г Иванов който " краде ама прави" и съсипа бизнеса на маса хора и загроби града. Ха избирайте , мили съграждани.
      • Ве
        Вече съм избрал
        14 -9
        09:27, 28 окт 2023
        След вчерашния ченгеджийски номер на ББ и Доган в парламента, ще гласувам против тях . Дори да ме ми харесва кандидата
      • До
        Донка
        4 -9
        10:39, 28 окт 2023
        Ти да не си от обратните че те харесва кандидата и... Виж коментара
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

    Още новини

    Последни новини