От х:

Днес в x:

Завърза ли се интригата в Трета лига?

    Надпреварата в Първа и Втора професионална футболна лига определено е доста интересна и оспорвана през новия сезон. И макар нивото в третия ешалон на родния футбол да е доста по-ниско и там интригата не е никак малка.

    Фокусът ни е върху Трета Югоизточна лига, където се състезават отбори от региона. „Спартак“ (Пловдив) започна отлично сезона и записа 10 поредни победи, преди „Саяна Хасково“ да му нанесе първо поражение. След това "гладиаторите" сякаш се разклатиха и достигнаха до само една победа и до две равенства. Това до някаква степен даде шанс на преследвачите от „Гигант“, „Саяна Хасково“ и „Несебър“. Именно така са подредени в таблицата трите тима, като разликата от водача е 3-4 точки. И трите отбора обаче показаха слабости в определени моменти и това им коства възможността да изместят „Спартак“ от лидерската позиция.

    Разбира се, хасковлии най-много ги интересува представянето на „Саяна“. Настоящият сезон е трети поред, в който феновете очакват червено-белите да се класират във Втора лига. Феновете стискат палци, но въпросът е дали клубно ръководство и футболисти също го искат? 

    Не е тайна, че бюджетът за Втора лига трябва да е доста по-солиден, но вероятно за това ще се мисли при евентуално класиране на първо място в групата. До края на сезона остава още много време, но по всичко личи, че борбата ще е между първите 4 тима. Какво ще се случи, предстои да видим.

    Колкото до долната част на таблицата, надали ще има голяма интрига за това, кой ще изпадне. „Сливен“ е отявлен аутсайдер. Тимът е на последното място с едва 1 спечелена точка. С оглед на настоящото класиране и представянето на отборите, борбата за спасение ще бъде между „Секирово“ и „Берое II.

    Младен Желязков

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Ка
      Канев
      7 -2
      15:37, 24 окт 2023
      То и на слепците е ясно, че Саяната нямат никакви намерения да влизат в по-горна група
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини