От х:

Днес в x:

2 °C

Виенският ВУЗ – сигурен. Гърмят ТЕЦ-а утре. Преглед на печата

Гърмят ТЕЦ-а утре, комина – в сряда, информира в заглавие над главата днес „Новинар юг”. Взривяването ще стане между 15 и 16 часа. Това обаче може и да се отложи, ако температурите паднат под минус 12 градуса, допълва вестникът.

Виенският ВУЗ – сигурен, акцентира в другото водещо заглавие на първа страница изданието. Информацията е от кмета Георги Иванов по време на публичното обсъждане на бюджета в петък в зала „Хасково”. Въпросът за университет в Хасково бе зададен от представителите на Младежкия парламент, които също присъстваха на обсъждането.

Хасково затяга колана, водещо на втора страница. Повод за мрачното заглавие е бюджет 2010 година. Предвидени са средства само за най-необходимото, възможно е дори да не стигнат пари за текущи разходи, признава градоначалникът.

Наркодилър реже с флекс сейф с 34 бона и злато, пише в акцента на трета страница. Двама задигнаха металната каса от дома на свиленградски търговец, но бяха спипани часове по-късно.

Христо Бисеров – абонираният за №2. Така е озаглавен очерк за втория в партията на доганистите, който преди години беше втори в СДС.

Син на зъболекарка краде 35 000 лв. и злато, пише в заглавие над главата „Хасковска Марица”. Описаният случай е кражбата на метална каса в Свиленград. Майката на единия от крадците е свиленградска зъболекарка.

Ровят митничари – отличници, за фалшиви дипломи, пише в другия акцент на първа страница в „Хасковска Марица”. Проверките започват до дни. Интересното е, че много от служителите на митницата не са отсъствали дори ден от работа, докато са зубрели за отличните си дипломи.

Тютютнев лимит уби куфарната търговия, акцентира вестникът на втора страница. Въведеното ограничение от две кутии цигари през границата удря здраво поминъка на така наречените куфарни търговци. Проблемът обаче идва оттам, че в турските фришопове папиросите се продават само на стекове. На мераклиите явно не им остава друго, освен да изпафкат набързо по осем кутии преди бариерата, за да се включат в лимита.

Хасково измръзна на минус 11 градуса. Така е озаглавен фоторепортаж на 4 страница, който ни показва празните маси на зеленчуковия пазар. Минус 11 градуса са били измерени в събота вечерта.

Не ходя със старо сако като Брежнев, за да съм един от народа, пише в голям материал на 5 страница, посветен на визитата на културния министър Вежди Рашидов в Хасково.

Димитровград привлича голаджия от Нигерия, пише на спортната страница. Името на играча не се споменава, пише само, че е на 26 години и бил много мощен.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 11.04.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Връзката ви с някого ще се задълбочи и ще търсите общи пътища за изява. Пътуванията ви ще са удачни, мислете за подробностите и не изпускайте от вниманието си нищо, което би ви отклонило от целта. Проявете твърдост в исканията си и не отстъпвайте за нещата, които са важни за вас.
11 апр 2021

Хороскоп за Телец

Телец
В общуването си ще срещнете твърда реакция, но тя изглежда не ви притеснява. Достатъчно уверени сте, за да се справите с всичко, което се изпречи пред вас. Ще останете впечатлени от една личност и това ще продължи дълго. Не е изключено да започнете интимна връзка, и ако сте вече обвързани, се пазете.
11 апр 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Прегърнете желанията си, усмихнете се, станете по-ведри. Животът е хубав, особено днес. Предстоят ви приятни и интересни неща, не се заблуждавайте, че ще ви липсват. Делата ви ще се подреждат според очакванията, нужно е малко търпение за да получите онова, към което се стремите.
11 апр 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Денят ще провокира у вас добри мисли, поведение и очаквания. Срещите и развитието на делата ще подсили увереността ви, че сте на прав път, и с право. Постигане на изгодни споразумения, водещи до сделка, вземане на изпит, т.е. - добро начало на седмицата. Въздържанието няма да ви навреди, независимо, че желанията ви са силни.
11 апр 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Днес предприемете пътуване само ако е добре обмислено и добре организирано за да не ви изненада неприятно. Денят ще ви предложи много забавления и едва ли ще скучаете. Не се впускайте прибързано във вихрени авантюри.
11 апр 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Нетърпеливи сте да видите идеите си реализирани, но най-добре ще е, ако не изпреварвате събитията. В отношенията ви с партньора се забелязва напрежение, опитайте се да промените това. С взаимни компромиси ще постигнете добър синхрон. Имате нужда от повече движение. Здравословни неразположения.
11 апр 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Бизнесът ви се развива повече от успешно. От днес започва нов плодотворен период за вас. Особени успехи ще регистрират онези Везни, заети в областта на рекламата и на комуникациите. В личния си живот се радвате на щастие и разбирателство. Близък ваш приятел се справя успешно със своя задача, заслуга за което имате и вие.
11 апр 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Задачите, които ви занимаваха през последните дни ще останат водещи и днес. Сред тях са семейните приоритети и грижите за деца и родители. Финансов въпрос също ще напомни за кредити и задължения. В тази връзка е добре да потърсите съвет от специалисти, може да се намери по-бързо решение.
11 апр 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Проблем от личен характер, който е смущавал мислите ви ще намери своето решение. Това ще свали от гърба ви товар и ще ви даде импулс за работа. До себе си имате хора, на които можете да разчитате, когато имате нужда от подкрепа. Ако внесете промени в интериора около себе си ще наситите атмосферата с ведрина и настроение.
11 апр 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Времето ще покаже до колко са основателни претенциите ви, но бъдете честни пред себе си. Трудностите ще ви помогнат да прозрете много неща, такива, които до сега са ви се изплъзвали. Ще подновите сътрудничеството си с човек, с когото ви свързват отминали събития. В семейството са възможни разногласия.
11 апр 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Не бъдете толкова скептични, сами предизвиквате съдбата. Хабите ценна енергия за дреболии, а основното изпускате. Силни сте там, където е сърцето ви, направете го ваш бизнес и ще просперирате. Децата ще ви изненадат приятно. Ще се окаже, че сте ги подценявали напразно.
11 апр 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Радетели сте на добрите традиции, с които приобщавате семейството и приятелите си. Това ще направи всички ви щастливи, предвид настъпващите добри дни в дома ви. Ще загърбите неудачите си и с ведрото си излъчване ще пристъпите към ново, добро начало в живота си. Парите също ще заемат полагащото им се място.
11 апр 2021
Последни новини