От х:

Днес в x:

Виенският ВУЗ – сигурен. Гърмят ТЕЦ-а утре. Преглед на печата

Гърмят ТЕЦ-а утре, комина – в сряда, информира в заглавие над главата днес „Новинар юг”. Взривяването ще стане между 15 и 16 часа. Това обаче може и да се отложи, ако температурите паднат под минус 12 градуса, допълва вестникът.

Виенският ВУЗ – сигурен, акцентира в другото водещо заглавие на първа страница изданието. Информацията е от кмета Георги Иванов по време на публичното обсъждане на бюджета в петък в зала „Хасково”. Въпросът за университет в Хасково бе зададен от представителите на Младежкия парламент, които също присъстваха на обсъждането.

Хасково затяга колана, водещо на втора страница. Повод за мрачното заглавие е бюджет 2010 година. Предвидени са средства само за най-необходимото, възможно е дори да не стигнат пари за текущи разходи, признава градоначалникът.

Наркодилър реже с флекс сейф с 34 бона и злато, пише в акцента на трета страница. Двама задигнаха металната каса от дома на свиленградски търговец, но бяха спипани часове по-късно.

Христо Бисеров – абонираният за №2. Така е озаглавен очерк за втория в партията на доганистите, който преди години беше втори в СДС.

Син на зъболекарка краде 35 000 лв. и злато, пише в заглавие над главата „Хасковска Марица”. Описаният случай е кражбата на метална каса в Свиленград. Майката на единия от крадците е свиленградска зъболекарка.

Ровят митничари – отличници, за фалшиви дипломи, пише в другия акцент на първа страница в „Хасковска Марица”. Проверките започват до дни. Интересното е, че много от служителите на митницата не са отсъствали дори ден от работа, докато са зубрели за отличните си дипломи.

Тютютнев лимит уби куфарната търговия, акцентира вестникът на втора страница. Въведеното ограничение от две кутии цигари през границата удря здраво поминъка на така наречените куфарни търговци. Проблемът обаче идва оттам, че в турските фришопове папиросите се продават само на стекове. На мераклиите явно не им остава друго, освен да изпафкат набързо по осем кутии преди бариерата, за да се включат в лимита.

Хасково измръзна на минус 11 градуса. Така е озаглавен фоторепортаж на 4 страница, който ни показва празните маси на зеленчуковия пазар. Минус 11 градуса са били измерени в събота вечерта.

Не ходя със старо сако като Брежнев, за да съм един от народа, пише в голям материал на 5 страница, посветен на визитата на културния министър Вежди Рашидов в Хасково.

Димитровград привлича голаджия от Нигерия, пише на спортната страница. Името на играча не се споменава, пише само, че е на 26 години и бил много мощен.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини