От х:

Днес в x:

Искат задържане под стража за трафиканти на марихуана за над 70 хил.лв.

Най-строгата мярка -“задържане под стража, е поискала Окръжна прокуратура -Хасково за мъж на 57 години и жена на 42 години, обвиняеми за опит за контрабанда на марихуана за над 70 000 лева.

Опиатът е бил разкрит на 13 октомври при съвместна проверка митнически служители и гранични полицаи на пункта “Капитан Андреево”, съобщават от Агенция “Митници”.

Жената, която е българка е пътувала в посока Турция. Колата й е отклонена по искане “Гранична полиция“ за извършване на щателна митническа проверка. В хода на контролните действия митническите служители са открили на различни места в купето на автомобила пет полиетиленови пакета и две опаковки от чипс със суха тревиста маса. Направеният полеви наркотест е показал реакция на марихуана. Наркотичното вещество е с общо бруто тегло 4.422 кг на стойност 70 752 лева.

По случая е образувано досъдебно производство, което се провежда от разследващ митнически инспектор. В резултат на извършените по делото процесуално-следствени действия е била установена съпричастността и на мъжа,който е подбудил и спомогнал обвиняемата да извърши престъплението и който също е вече с обвинение.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини