От х:

Днес в x:

5 награди за млади художници от Хасковско на конкурса „С очите си видях бедата“

    Петима участници от Хасковска област са сред наградените в ежегодния конкурс за детска рисунка „С очите си видях бедата” на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“. Наградите си младите таланти получиха на тържествена церемония в Националния дворец на децата. 
    Над 600 творби на деца от 6 до 18-годишна възраст бяха допуснати до финалния кръг на конкурса, а 33 от тях бяха отличени. 10 годишната Косара Атанасова от Школа „Колорит“ при читалище „Заря“-Хасково е сред класираните в различните категории на арт надпреварата на  първо място.
    С първо място е и Лиана Костадинова от  ОУ „Иван Вазов“- Свиленград.
    С втори награди са  Ивайло Иванов от ОУ „Шандор Петьофи“ в Хасково и Мирослав Тодоров от ОУ „Алеко Константинов“ в Димитровград.  Атанасия Зорбалиева, която е възпитаничка на ОУ „Св.Иван Рилски“ в Хасково, е с поощрителна награда.
    Конкурсът за детска рисунка „С очите си видях бедата” е част от Националния календар за изяви по интереси на децата и учениците на Министерство на образованието и науката. Той  беше посветен на Международния ден за намаляване на риска от бедствия  и тазгодишната му тема: „Борба с неравенството за устойчиво бъдеще“.
    От 2018 г.одина насам ГДПБЗН организира благотворителна продажба на картините от конкурса, като средствата от закупените картини се даряват за подпомагане на децата на загинали или пострадали при изпълнение на служебните си задължения пожарникари и спасители. 
    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини