От х:

Днес в x:

Медицински център "Медтек Сървисес"-подадена ръка за вашето здраве!

    Статистиката

    Остеопорозата е едно от най-често срещаните заболявания при жените и мъжете над 50-годишна възраст. Над 30% от тази група по целия свят живеят с диагнозата.

    Близо 450 000 българки страдат от остеопороза, а поне 500 000 имат граничното състояние на намалена костна плътност, показва статистиката.

    Специалистите обаче успокояват, че заболяването е обратимо. Надеждната и компетентна намеса е възможна вече и в Хасково с отварянето на Медицински център "Медтек Сървисес", който се намира в двора на МБАЛ-Хасково / на мястото на стария скенер/.

    Центърът е насочен към диагностика, лечение и профилактика на остеопороза.

    Пациентите могат да получат специализираното мнение на двама квалифицирани медици- ревматолог и ендокринолог.

    Екипът

    Д-р Красимир Краев е специалист ревматолог в Пловдив и Хасково с над 9 години медицински опит. Доктор на Медицинските науки и преподавател в МУ- Пловдив. Извършва ревматологични прегледи, диагностика и съвременно лечение на остеопороза, дегенеративни и възпалителни ставни заболявания, системни заболявания на съединителната тъкан и опорно-двигателния апарат. Той е член на Български лекарски съюз и Българските Дружества по Ревматология, и Остеопроза и Остеоартроза.

    Д-р Краев не преглежда деца.

    Д-р Симона Благоева е специалист по ендокринология и болести на обмяната. Извършва амбулаторни прегледи, консултации и съвременно лечение на ендокринологични заболявания. Дава консултации за ТЕЛК. Извършва ехография на шийна област и щитовидна жлеза и диспансерно наблюдение на пациенти. Областен консултант по „Ендокринология и болести на обмяната”. Член на Български лекарски съюз и Българското Дружество по Ендокринология.

    Златко Златев е рентгенов лаборант с дългогодишен опит, работи в МБАЛ-Хасково. В Медицинския центъра се занимава с дейността по диагностика на остеопороза и определяне на цялостната композиция на тялото с ДЕКСА скенер.

    Венета Йорданова се грижи за организацията на работата в центъра и осъществява връзката между пациенти и специалисти.

    Новите технологии

    Центърът разполагат с апаратура от висок съвременен клас.

    Изследването за остеопороза са прави с апарат от ново поколение за образна диагностика- ДЕКСА скенер.

    Методът на ДЕКСА е разработен и внедрен в клиничната практика от компанията Hologic, която притежава най-голямата и пълна библиотека с данни за костна плътност и композиция на тялото. Това е важно, защото прецизното измерване и сравнение на костна плътност и цялостна композиция на тялото се базират на данни и от други хора от същата възрастова група и пол.

    Медицинският център в Хасково разполага с най-новата серия на апарата HORIZON Wi, който е най-иновативната за момента ДЕКСА технология, даваща изключителна прецизност и качество на образна диагностика. Апаратурата оказва минимално въздействие с облъчване върху тялото и костите. Може да измерва освен костната плътност и цялостната композиция на тялото. А това е важно за хора, които спортуват, подпомага и процеса за хора, които са предприели диета за отслабване, тъй като чрез него най- точно се прецизира каква част от тялото са костите и мускулите, каква мазнините, включително висцералните, които са натрупват около вътрешните органи. Те пък имат най-голямо значение за определяне на риска от сърдечно съдови заболявания.

    Апаратът е най-модерният в момента в България, споделя основателят на клиниката и неин собственик д-р Иван Томов, който е лекар със специалност по вътрешни болести и здравен мениджмънт. Той е роден в Хасково, от години живее и работи в Швейцария. През последните 25 години е работил в различни мултинационални фармацевтични компании в България и чужбина. В родния си град със съпругата си създават Медицински център "Медтек Сървисес" с ясната убеденост, че чрез услугите в него и посредством добрия екип специалисти, които са привлекли, ще допринесат за подобряване качеството на живот на хасковлии. Допреди създаването на центъра в Хасково няма апарат за измерване на костната плътност, който на практика е златният стандарт за диагностика на остеопороза.

    За момента изследването не се поема от здравната каса, но пък специалистите, които консултират пациентите работят с направления.

    И още...

    От 1 ноември екипът на Центъра се разраства. В него веднъж в седмицата за прегледи ще приемат пациенти хематолог и алелрголог.

    Медицински център "Медтек Сървисес" може да откриете на бул. Съединение №49, Хасково.

    За записване на час:

    на тел.0890139229

    на ел. поща: info@medtech-s.com

    Понеделник – Петък от 9:00 до 15:00

    след 15:00, по предварително записване

    FB

    • Специалистите работят със здравна каса, здравно осигурителни фондове и извършват платени консултации.

    Комбинацията от модерна апаратура и първокласни специалисти е визитната картичка на МЦ "Медтек Сървисес"!

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Последни новини