От х:

Днес в x:

Орисаха със злато бебе 2009

Румяна Нейкова с бебе 2009 в компанията на майката Пепа, таткото Генчо и малката Жужка

20 дневният Мартин от Свиленград бе орисан за последно бебе на 2009-та година. Церемонията днес извърши националната орисница Румяна Нейкова. Съпругата на спортния министър подари от себе си златно кръстче и синджирче с пожеланието Мартин да надмине нейните постижения. Семейството на бебе 2009 прие благопожеланията на държавата и извърши традиционния ритуал по измиването на ръцете на лекаря и акушерите, присъствали на раждането. За майката Пепа Гюлева и бащата Генчо това е второ дете. По-голямото - дъщеричката Жаклин, се похвали, че нейното задължение е да глади дрешките на бебето.

Част от ритуала в свиленградската многопрофилна болница бе и представянето на най-голямото бебе на 2009-та година, родено пак там. Това е момиченце родено 5 кг и 700 грама през декември. В момента малката дама тежи 6.20 и до родения 2 800 грама Мартин изглежда като поне 6-месечна рожба, сподели развълнувана Румяна Нейкова.

По случай орисването община Свиленград в лицето на кмета Георги Манолов дари 1000 лв на щастливото семейство, с пожелание семейния им живот да дава нови попълнения на крайграничния град. От името на държавата Румяна Нейкова подари медальон със логото на кампанията „Бебе 2009“.

На тържеството присъстваше и заместник областният управител Румяна Въчева /на снимката долу/. Тя подари на малкия Мартин от името на депутата от ГЕРБ Иван Петров сребърна монета, символизираща годината на Бика - 2009-а.

Георги Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини