От х:

Днес в x:

Гаджето на Гришо – милионерска щерка. На 300 души – 1 полицай. Преглед на печата

Мистериозната приятелка на хасковския тенисист Григор Димитров е Симона – дъщеря на мощния бизнесмен Ангел Стефанов. Това разкрива „Хасковска Марица”. Текстът е на цялата 5 страница, илюстриран със снимки. Ангел Стефанов навремето бил дясна ръка на Илия Павлов – боса на „Мултигруп”. По-късно Стефанов изгражда собствена бизнес империя. Дъщеря му Симона учела в чужбина, а с Григор се запознали на кортовете.

Длъжници на данък здраве блокираха НАП, пише във водещо заглавие на първа страница. 800 на ден се редят на опашки в данъчното в Хасково, искат от трайно безработни да платят по 36 вноски накуп, допълва изданието.

Брожение в ГЕРБ заради кадрови назначения, акцентира вестникът на втора страница. Мнозина от партийците недоволствали, че все още няма уволнени от средния ешелон в държавните служби в областта, за да назначат тях.

Хасковлия взе военното министерство, пише още на страницата. Генералът от запаса Аню Ангелов, който става шеф на МО на мястото на Николай Младенов, е роден в Хасково.

Съдът глоби шефа на психото, пише в акцента на 3 страница. Глобата е за отказана експертиза на Недялко Момата, заради която вчера процесът бе отложен.

На 300 човека – 1 полицай, пише в акцента на първа страница „Новинар юг”. Колегите са научили бройката на ченгетата в областта – 1049. В РПУ-Хасково се трудят 210 полицаи. Маджарово се пази от едва шестима. Средно взето – един пази 300.

Болницата в Любимец със 7 клинични пътеки, оцеля, пише още на страницата. Нерадостна е съдбата обаче на ивайловградската, която не успяла да сключи договор със здравната каса.

1000 лв. глоба праща 800 дневно в НАП, пише във водещия материал на втора страница. Всички с прекъснати здравноосигурителни права са застрашени от санкция от 500 до 1000 лева.

Свидетел: Момата искаше да ме очисти. Под това заглавие изданието пише за вчерашния процес срещу килъра Недялко Момата. Късметлията, останал жив, е неговият авер Тодор Кръстев-Шопа. Той потвърдил пред съда, че Момата се хвалел и с други убийства.

МВР: Новата система за издаване на лични карти ще пести време. Интервюто е с говорителката на МВР Нина Николова. Време може и да пести, но пари – едва ли.

Траилов: Няма на кого да дам оставката си, пише на спортната страница. Вестникът цитира думите му и на трета страница: „Не съм се срещал със себе си, за да подам оставка”. Може и да се е срещал, но да не помни. Повод за публикацията е слухът от миналия ден, че Емо Траилов е в оставка, а поста му във футболния клуб поема Красен Ангелов.

Сашка връзва кънки в Хасково, пише на забавната 12 страница. Фолкпевицата щяла да идва на ледената пързалка на "Спартак".

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков        

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини