От х:

Днес в x:

Тонове фалшиви перилни, почистващи препарати и медикаменти задържаха митническите служители на МП Капитан Андреево

33 тона фалшив прах за пранепрах за пране, над 8 л. течен почистващ препарат, както и близо 15 хил. лекарствени продукти задържаха митническите служители на пункта „Капитан Андреево“ при две отделни проверки през септември.

При един от случаите нерегламентираните товари са били намерени в камион, който пътувал от Турция за Косово. Водачът – косовски гражданин, представя пред митническите служители редовни документи за превозваната стока – перилни и почистващи препарати. Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка, при която в товарното помещение се установява, че стоката отговаря на декларираното по документи, но е със лога на известни марки. Открити са 12 палета с опаковки по 2 и 3 кг- общо 9984 кг прах за пране и 16 палета с общо 8217,6 литра течен препарат за измиване на съдове. В хода на проверката, в предната дясна част на полуремаркето до челната стена, се установява, че са укрити и кашони с недекларирани лекарствени продукти. Открити са 14 670 медикамента, сред които инжекционни разтвори, ампули и таблетки с различно предназначение. На шофьора е съставен акт по Закона за митниците.

При другият случай стоката е засечена в камион, пътуващ от южната ни съседка за България.

Според представените документи превозваната стока е перилни препарати. При извършената щателна митническа проверка са открити недекларирани 27 палета с опаковки с общо тегло малко над 23 т. прах за пране.

В изпълнение на Европейския регламент за защитата на правата върху интелектуалната собственост перилните и почистващи препарати са задържани. За случаите са уведомени притежателите на търговските марки, който са потвърдили, че стоката е фалшива.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини