От х:

Днес в x:

Психиатри отказват да прегледат Момата

Недялко Момата в съда

Тримата психиатри, които трябваше да прегледат обвинения в двойно убийство хасковски килър Недялко Димитров – Момата, са отказали да направят експертизата. Съдът прецени, че отказът е неоснователен и ги глоби по 150 лева. За нова експертиза бяха назначени други лекари. Това стана причина за отлагането на днешния процес срещу Момата за 24 февруари.

Днес показания дадоха десетина свидетели. Сред тях бе и Николай Неделчев, автотърговец от Стара Загора, при когото Момата залагал пистолета си срещу 300 лева. Килърът обаче върнал парите и си взел оръжието.

С него след няколко месеца бе екзекутирано семейство Бейтула и Неврие Махмуд в Димитровград. Мъжът бе прострелян в главата и загина на място, а жената издъхна няколко дни по-късно в пловдивска болница. Двойното убийство бе извършено през нощта срещу 2 декември 2008 година в Димитровград. Килърът бе арестуван на следващия ден.

Освен екзекуцията на семейство Махмуд, Недялко Момата е подозиран в извършването на още няколко убийства.

Хасковският килър нашумя и през октомври миналата година, когато за малко не избяга от следствения арест в Свиленград. Той успял да изрови тухлената стена на килията си, но за щастие на охраната се озовал във вътрешен коридор, където бил заловен.

На предишното съдебно заседание през декември 2009 г. той обясни пред журналисти, че искал да избяга, защото се страхувал за живота на майка си. Бил свидетел на много убийства и доста хора от подземния свят се опасявали да не проговори. „Направя ли го, майка ми е труп“, обясни Момата пред репортери.

Тодор Кръшков

 

 

 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини