От х:

Днес в x:

Пак отложиха спора за калпавото котле на Ерато

Атанас Спасов (на преден план с микрофона)

Калпавото котле на твърдо гориво, което стана причина за епична съдебна битка между фирма „Ерато“ и вестник „Хасковска Марица“, днес отново бе отложено от районния съд. Причината – от фирмата, продала процесното котле на Атанас Спасов, собственик и управител на вестника, не изпратили писмен отговор до съда в Хасково. В него продавачът трябваше да уточни чие производство или внос е калпавата стока. Това бе изискано от магистратите през декември, защото от „Ерато“ твърдяха, че не са произвели, нито внесли в страната такова котле.

За да не протака процеса Спасов предложи да се издири и призове пред Темида лично служителят от магазина, от който го е купил. На предишно заседание той представи и фактура за покупката.

Повод за съдебната разправа стана публикация в „Хасковска Марица“ „Музафиров, котлето ти е пълен боклук, ела си го вземи, реве по телефона собственикът на комплекс „Костенковци“.

Собственик на комплекса е Атанас Спасов.

Междувременно стана ясно, че съдът е оправдал изданието по друга жалба на „Ерато“. С нея се търсеше справедливост и обезщетение за публикация, в която се твърдеше, че фирмата е разследвана от ОЛАФ, европейската служба за борба с измамите.

Тодор Кръшков

 

 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини