От х:

Днес в x:

Италианец бере душа след катастрофа в Харманли

След няколко преобръщания Сузуки-то застава отново на колелата си

Италианецът Клаудио В. е в тежко състояние в хасковския ОАРИЛ след снощна катастрофа в Харманли. 54 годишният мъж се преобърна три пъти със своето "Сузуки" на влизане в града откъм Свиленград. Шофьорът е с тежка черепно мозъчна травма, счупени 6 ребра и с опасност за живота. Пътувала с него 23 годишна Р. Стоянова е с контузни рани по главата и тялото, но състоянието и е добро. Именно тя е позвънила на телефон 112 след катастрофата. Пристигналите на място линейка и пожарна извадили от возилото заклещените пътници.

Инцидентът станал снощи малко след 19 часа, точно на мястото където свършва международен път Е-80 и започва централния за града булевард „България” Там движението става еднопосочно, като улицата е разделена със зелен остров. Заради високата скорост, джипът става неуправляем. Гумата му се удря в бордюра и се пука, а колата занася на дясно и се преобръща в близката нива.

Автомобилът е бил взет под наем от софийска фирма. Вероятно пътниците са се прибирали към столицата. Няма употребен алкохол.

До няколко дни ще стане ясно дали пострадалият ще оживее, прогнозира хасковския неврохирург, д-р Делчо Каравасилев. Допълнително усложнение е получената белодробна травма. Италианецът обаче е на спонтанно дишане, вместо на командно характерно за най-критичните случаи.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини