От х:

Днес в x:

Свиленградската митница е с нов зам-началник

 Свиленградската митница е с нов заместник-началник от петък.

 Работата на първи помощници на шефа на ведомството Филип Александров, ще си поделят досегашния титуляр  Георги Костадинов и Ваня Цветкова.

 Икономистката, която е с 26-годишен стаж в системата, заменя на поста досегашната зам-началничка Мария Паскова, след като тя подаде заявление за преминаване на друга работа  в структурата на митницата и вече е преназначена за шеф на отдел „Приходи в републиканския бюджет“.

 Според правилника, до минаването на вътрешния подбор за мястото, който трябва да приключи максимум до половин година, Цветкова ще изпълнява по съвместителство управническата длъжност с досегашната си работа  на началник отдел „Тарифна политика“.

 Според хора от системата обаче логично е тя да остане на поста и след приключването на вътрешноведомствения конурс, тъй като бе избарана за втора заместничка именно от шефа на  митницата.

 След съкрашенията, които минаха през последните няколко месеца, в Свиленград не очакват нови заповеди.

 От системата са излезли 77 митничари и работещите държавни служители заедно с  назначените по Кодекса на труда  в Свиленградската митница вече няброяват около 300 души.

Предстои да бъдат назначени ръководители на митническите бюра в „Свободна зона“ и в Хасково.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини